ledsen

jag är ledsen.
ledsen för att jag beter mig som en kontrollerande och svartsjuk person. ledsen för att jag inte pratar med dig direkt istället för att tvinga dig tolka mina ganska otydliga och förvirrande signaler. ledsen för att jag inte är mer rakryggad och står för vad jag tycker och tänker, utåt. ledsen för att jag får dig att må dåligt över saker jag mår dåligt över.

jag är ledsen för att situationen är som den är. allt annat hade varit att föredra. nästan.

besvikelse

jag orkar inte känna besvikelse efter varje gång vi pratat. besvikelse över att vi inte har mer att säga varandra, besvikelse över att du "hellre badar och sover" än att träffa mig sista gången på länge, besvikelse över att jag alltid tror och hoppas hitta något jag missat förut... men som jag varje gång inser är meningslöst. för det kommer alltid vara samma gamla vanliga du och jag. jag blir besviken på mig själv för att jag alltid hoppas och tror på mer än vad jag någonsin kommer få av dig. och jag är besviken på mig själv för att jag varje gång blir ledsen när jag inser detta. men jag har gjort mitt val... och får väl helt enkelt leva med att vara besviken.

fredag drar jag till gotland. en vecka senare är det kreta. ska bli så grymt skönt att lämna allt skit bakom mig. fan va jag längtar bort! jag behöver hitta mig själv...

måååndag

somliga straffas direkt.
min dumhet från igår (att tro att solen i sverige inte alls biter på mig?) får jag betala för idag. det gör ont lite varstans å jag är härligt rudolfröd på både hals och panna. men vafan. man kan inte vara bäst på allt. imorn är det säkert lugnt igen. önsketänkande.

idag fyller min underbara mormor år. hela 85 år blir hon. GRATTIS GRATTIS! imorn ska detta firas med bubbel å middag inne i stan. ska få träffa släkten. iaf den bra halvan av den. å äntligen ska jag få riktig mat. även fast jag blivit ganska bra omhändertagen den här helgen. grillat varje dag, mer eller mindre. bortskämt värre.

nedräkning till semestern... och gotland. och så småning om också till kreta.

semester - 4 dagar
gotland - 4 eller 5 dagar (vettefan när jag åker riktigt)
kreta - 11 dagar

wihooo!

sooooool

vädret tillät solning. så vi solade... å solade... å solade. nu är jag röd. och törstig. tydligen blir man uttorkad av att ligga i solen en hel dag. jo jo, man tackar.

borde verkligen göra en massa vettiga saker nu. typ byta lakan, tvätta kläder, tömma diskmaskinen, gå ut med soporna, dammsuga... osv. typ en massa sånt där vettigt - men jobbigt. suck. bara att ta sig i kragen, i guess.

slitet

det märks att jag inte är van vid ett heltidsjobb. efter 8 dagar på raken är jag riktigt trött, förkyld och allmänt seg. tecken på slitage. men iofs, att avsluta 8 dagarssviten med en utgång kanske inte riktigt var optimalt. men va fan, you only live once. eller twice! vem vet? hur som helst; ledig är jag iaf nu. två hela dagar - en hel helg. grejt. finfint väder hade vi idag också... solningen från 10:30 - 15:30 satte sina spår. är lite sådär tjusigt kräftröd lite varstans. men den bjuder jag på. som så mycket annat...

imorn kör vi favorit i repris, om vädret tillåter. sola och bada är melodin.


o'boy.

mitt hus höll just på att regna bort. jävlarns va det regnade. och så passade himlen på att mullra lite. HJÄLP. jag gillar inte åskan. inte blixtarna heller. eller regnet, för den delen. jag vill ha sol och värme! men det verkar kört i det här landet. kanske ska jag flytta?

emily är iaf tillbaka i sthlm. jippie! tyvärr är det fortf 1½ vecka kvar till semester. och 2½ vecka kvar till kreta! men man får stå ut, i guess.

den som väntar på nåt gott....
...väntar ALLTID förlänge ;-)


bläh

åååh. segsöndag!

jag är så less på mig själv. måste börja ta tag i livet... och träningen. det här går inte för sig alls. men när ska man hinna med allt? innan jobbet? - no way. efter jobbet? - yeah right. när jag är ledig? - ah men tjena. nej, det funkar inte. jag tar sommarlov från allt vettigt. fr.o.m nu är jag ovettig. och otränad.


ännu en helg

ännu en helg avklarad.
och vilken pärs det har varit. haha. fest hit, inneboende dit... kors å tvärs runt halva stan har jag farit. nästan. men kul har det varit. nu laddar jag inför resten av veckan. endast 5 dagar kvar på jobbet innan det är lite ledigt igen, typ en helg. och snart är det gotland och kreta. underbart!

undrar när slampis min kommer hem. tråkigt i sollentunat utan henne...

paaaanta meeeera

jag och anders intog ica maxi med en kundvagn fylld med tomburkar och flaskor. det var lite skämmigt. men vi skrapade ihop en liten fömögenhet. tihi. 115,50 kr. det är mer än 100 burkar och flaskor. det är MÅNGA burkar och flaskor. dessa burkar och flaskor har vi samlat på oss under våra galna(?) för- och efterfester. iaf några av dom. hur som helst; det känns bra att vi gjort vårt för miljön. tänk va omtänksamma vi varit *flin*

imorn är det jobb igen. suck. men seeeeeeeeeen! sen blire fest. och jag ska få sushiiii. mums!


vettig dag

klockan är bara 14 men ändå har jag hunnit med att göra massor. det är skönt att vara ledig och ta tillvara på dagen. riktigt skönt. synd att det regnar bara. men man kan ju inte få allt. tur att det finns mer att stå i här hemma =) jag går inte direkt sysslolös.

ikväll ska jag laga middag till brorsan. en hej då-middag. har haft 3 sådana inom loppet av en vecka. trist. men som sagt, skönt att vara ensam hemma också. å bror är ju inte borta så länge... bara 1½ vecka. det ska jag nog klara av. är dock lite orolig för hur brorsan ska klara av att packa å flyga själv. eller själv å själv, han har ju två till med sig. men ändå. det är ändå lillesnor vi pratar om. snuttjullen liksom. han som inte ens vet hur vår diskmaskin fungerar. ojojoj. hur ska detta gå?

nej, dags att ta tag i resten av huset. nu ska det städas på allvar!

ledigt och fullt upp

imorn är jag ledig.
det ska jag fira med en uppfriskande löptur (om mitt knä håller för det. det gör ont. och det är stort. men det är bara hett. eller nåt), en långdusch, en tur till bolaget och en vända till anders för att panta flaskor och burkar som han har liggandes hemma. jag får hälften av all pant, vilket jag räknar med är en halv förmögenhet. hoho. typ.
ska försöka hinna med att städa lite hemma också och hjälpa brorsan tvätta kläder innan han åker ner till jordens bästa plats (=frankrike). är lite avis på honom som får åka men i gengäld får jag ju huset för mig själv. inte helt fel det heller... =D let's do some serious partying!

lite ångestfylld är ledigheten. en dag har jag... sen är det 8 dagars jobb på raken. inte så farligt kanske, men sjukt segt. men sen! sen är det bara en vecka kvar till två veckors semester! jippie!

anti anti anti

idag är en sån där anti-dag.
anti jobb, anti människor och anti allt.

nu vill jag helst bara lägga mig framför teven med lite godis eller chips. men det går ju inte för sig...

mognadsprocess

jag har fått nya arbetsuppgifter nu när den ordinare personalen är borta. jag måste ta ansvar. mycket ansvar. konfektion är mitt nya område. jag ska se till att allt som levereras till butiken också verkligen kommer ut i butiken. det är ett ansvarsfyllt uppdrag. idag tog jag många egna och ansvarsfulla initiativ. men ett av dom största var nog när jag valde att lägga det sista röda linnet på de blåa. jag känner mig oumbärlig! fullständigt ansvarsfull.

gud vad jag har mognat den senaste veckan.


tydligen är jag lång.

securitaskillen: hur lång är du egentligen?
jag: ursäkta?
securitaskillen: ja, hur lång är du? du är ju typ jättelång.
jag: eh, 177 cm. långt, men kanske inte sådär jättelångt?
securitaskillen: är du säker på det? för jag är nämligen 186 cm och du känns mycket längre än mig.

eh, jah... jag är ganska säker. är ju åtminstone inte 186 cm. nog för att jag kanske är lång. men inte sååå.

anyways. emilys å min KRETA-resa är betald och klar. snart drar vi till värmen. ska bli hur gött som helst. vill bort från sverige, bort från allt. en veckas uppladdning av batterierna är precis vad jag behöver.

inte rättvist.

matchen mellan AIK - elfsborg slutade inte det minsta rättvist. mitt svartgula AIK-hjärta (inte elfsborgs gulsvarta... usch!) gråter krokodiltårar. stooooora tårar alltså. jag vill inte se AIK i botten längre. kom igen GNAGET!

annoyed.

morr. ibland ledsnar jag på andra människor. att man kan bete sig hur som helst mot vem som helst är för mig ett mysterium. ett riktigt mysterium. även om man har en dålig dag kan man väl försöka låta bli att ta ut det på andra, för en själv främmande, människor. eller? det kanske är för mycket begärt....

tydligen är jag ennerverande för andra människor. iaf när jag gör mitt jobb. jo, man tackar! MEN KOM INTE TILLBAKA DÅ, gubbjävel.


hur vet man?

hjärta eller hjärna. hjärta eller hjärna.
hur vet man vad man ska lyssna på? när hjärtat säger kör på men hjärnan säger stopp. vilken väg ska man ta? och hur vet man sen att det man valde var det rätta? känner man tillfredsställelse? lycka? lättnad? eller är det precis tvärtom? kan man känna sorg, misslyckande och tomhet också när man valt rätt? vet man ens om man någonsin valt rätt? eller finns det inget rätt? är allt bara mer eller mindre fel? HUR VET MAN!?
jag önskar så innerligt att någon kunde visa mig vägen. jag är ensam och vilse i livets labyrint. jag behöver stöd, hjälp och någon som pekar mig åt rätt håll. för själv har jag ingen aning om vart jag är på väg. mot ett fint liv eller rakt ner i fördärvet...

if it's meant to be, then it will be...


dagens fortune cookie...

...sa såhär:
"The course of true love never runs smooth"

amen to that!

PMS-barn!

jag tror jag har pms.
ett jävligt ruggigt humör är jag på iaf. utan anledning, såklart. blääääääääääääääääh!


jag HATAR

alltså. människor i all ära, men vad är det för fel på folk som inte kan stava ordentligt? seriöst.
nu snackar jag inte om att några bokstäver bytt plats nångång nånstans... utan jag pratar särskrivingar, ord som helst som skrivs som "hälst", bokstäver som saknas (eller läggs till) i ord överallt hela tiden och annat idiotiskt. morr. det stör mig något enormt (nu kommer "jag är mycket bättre än alla andra"-LINA fram). ja, jag vet. jag är inte så mycket bättre själv... jag gör också misstag. men dom är få och sällsynta. sådetså.

så nu fick jag det där ur mig. nu ska jag sysselsätta mig med annat!

gött mos

ledig i helgen.
det är skönt. men väldigt dålig tajming. i helgen är nämligen ingen annan hemma eller ledig. suck. just my luck! men men. fick iaf med mig karro på shoppingtur... å båda kom hem lite lyckligare men också lite fattigare. men det är smällar man får ta, har jag hört =)

nu ska jag ägna mig helt åt mig själv ett tag. ta en dusch å lägga mig framför teven. underbart!

längtan

jag rensade ur min garderob och byrå idag. detta resulterade i två papperskassar med kläder som jag inte vill/kan ha. dom ska jag skänka till bättre behövande. om jag hittar nån...

sista kvällen med mamma hemma på hela sommaren nu. imorgon åker hon till frankrike. jag är väldigt avundsjuk! vill också åka till frankrike. vill sova på mitt alldeles egna loft, i min alldeles egna stora säng, och jag vill bada och sola vid min alldeles egna (ehm, kanske inte riktigt min egna) strand. jag vill! jag vill! jag vill! jag vill äta god mat till frukost, lunch och middag. en mumsig (men ack så fet...) croissant till frukost med sylt på, lite paella från gubben på marknaden till lunch och nån mumsig fisk- eller kycklingrätt till middag. åh. jag vill bada nere vid etangen på förmiddagarna och gå till havet på eftermiddagarna. jag vill gräva ner anders i sanden, spela strandtennis ute i vattnet eller kasta the waboba ball så långt jag bara kan så nån får simma och hämta den. jag vill! jag vill! jag vill!

men jag får inte. inte i år. jag måste jobba... eller måste och måste. jag ska jobba. jag behöver jobba. det är indirekt tvingande och mycket tråkigt. men men... nästa år kanske. då ska jag planera långt i förväg. för ner ska jag. jag måste. det är inte sommar utan frankrike.

ledigt och tråkigt

fr.o.m imorgon är jag ensam hemma. eller nästan, anders är ju kvar. men han brukar inte göra så mycket väsen av sig. iaf, det ska bli skönt att vara själv. jobbigt iofs att behöva laga all mat, diska all disk, tvätta all tvätt och städa allt själv, men det är det värt för några veckors "ledighet" från familjen. eller mamma. men jag återkommer om en vecka å talar om hur det verkligen känns. när hon är borta alltså.

idag är jag ledig iaf. firade det med att gå upp klockan 8 för att boka tid hos vårdcentralen. mitt knä är cepe och folk säger åt mig att gå å kolla det. så nu är jag på god väg! undrar om jag ska ta tag i tandläkaren när jag ändå är på g? hmmm... neeeej, struntar i det ett tag till. hihi. men vad ska göras idag då? springa kan jag ju glömma (aj!) men en promenad kan man väl alltid ge sig på. om vädret tillåter? har inte tittat ut än =S borde kanske börja med det och planera därifrån...?

the last supper

sista middagen som en hel familj. eller hel och hel, det var nog att ta i. hel har den inte varit på länge... men imorgon kommer den aldrig mer vara sig lik. never ever, liksom. från och med imorgon kommer allting vara över.

folk frågar hur det känns. ska jag va ärlig så vet jag inte. jag känner inget alls än... mer än att jag har en gnagande känsla av oro i magen. molande känsla kanske. whatever. jag vill inte känna efter mer heller iofs. tror jag. vill låta det vara, vill låta det gå över... vill låta det passera. men innerst inne vet jag att det måste bryta ut först. so, please let it come. the sooner the better.

ibland...

...orkar man inte.
ibland stänger man bara av, stänger in sig själv och stänger ute resten av världen. lite så var det igår. jag orkade inte. saker som sas, saker som gjordes och tankar som tänktes blev lite för mycket. inom mig. och jag stängde av, stängde in och stängde ut. bara sådär. inget illa ment mot någon... men det tog stopp ett tag.

men idag är det nya tag. efter alldeles för mycket sömn (?!) är jag återigen redo att tackla världen och livet. iaf tills ikväll då jag räknar med nästa bakslag. men tills dess; smile!

nu, mot jobbet.

grillmasters

ibland förundras jag över hur otroligt duktiga jag och emily är...
idag har vi lyckats med konststycket att grilla. alldeles själva. och det blev gott, dessutom. det var första gången för oss båda... vid grillen alltså. måste erkänna att vi hade lite problem med att få fart på saken, elden alltså. men tillslut lyckades vi med det också. otroligt värre. jag är stolt, stoltare, stoltast!

efter den lyckade middagen (som även innehöll grillade mallows. mums!) tog vi en sväng till kista. för att smälta maten med lite shopping, liksom. mycket trevligt.
nu letar vi resor. vi ska försöka klämma in en veckas semester mellan min resa till gotland och jobbet. det är tajt. fredag till fredag. eller senast kl 11 på lördagen funkar. hoppas vi hittar nåt. vore skönt att se lite mer av världen innan man dör (oj, så negativt. fniss.)

krångligt värre

all musik och alla bilder som jag hade på min gamla dator ligger nu på den nya. äntligen! har försökt sortera in det så att jag lätt kan hitta vad jag vill ha, men det känns som jag inte riktigt lyckats. iaf inte ännu. men det kommer väl. nu ska jag bara få in all musik i iTunes också så min iPod kan återuppstå. den är ju tömd nu, eftersom man måste göra så när man byter dator. krångel krångel. dessutom kan man bara lägga till filerna en och en. eller möjligtvis två och två. det kommer alltså ta flera hundra år innan jag fått in all musik jag vill ha i min iPod. suck. men jag är ju ledig i helgen så det kan jag sysselsätta mig med då...

neh, nu borde jag kanske ta tag i mig själv. mot duschen!

update

vi flyttar över alla mina mappar å filer från min gamla dator till den nya. det har vi gjort hela kvällen. i natt är det musiken som ska flyttas. datorn har beräknat att detta kommer att ta 7,5 timmar, på ett ungefär. det är heeeela natten. stört mycket musik är det! 5822 filer = 25,3 GB! musik. fatta. okay, jag vet att det egentligen inte är så mycket... men för mig är det ändå helt osannolikt. det är roligt att det mesta är gammal skit också. gött gött!

friskis&svettis i parken bjöd på många överraskningar. rullning i gegga, svåra moves och förvånansvärt mycket folk. men kul var det och jag å emily kände oss riktigt stolta efteråt. kanske skämdes vi lite också eftersom tanterna framför (som säkert var runt 60 bast många av dom) klarade alla movesen oerhört graciöst. tillskillnad från mig och emily då. men man kan inte vara bäst jämt....

nu ska det sovas. det är ju en dag imorgon också... en ledig sådan. wiiiihooooo!

formar om mig

lunch på BK två dagar i rad är inte bra. inte så nyttigt eller bra för formen. men har man inget bättre hemma så har man inte. nu har jag dock fetaste ångesten. jag MÅSTE träna. helst nu, direkt. emily får ta med mig till edsbergsparken så vi kan hoppa omkring med tanterna och farbröderna på friskis och svettis-gympan. det kommer bli kul, svettigt och helt psykat. men vafan =)

vad gör man inte för sommarformen?

just another day (...or is it?)

det regnar ute. jag har tiggt skjuts till jobbet... känner inte för att traska idag. inte i regnet, inte bland tankarna.

hemma är allt upp och ner. pappa är borta men ändå här. mamma är tvärtom. hemma, men liksom inte riktigt där. jag tror jag och anders är likadana. vi undviker att vara hemma på riktigt, helt och fullt. det är som om ingen riktigt vill ge sig in i att vara hemma, liksom. vi stänger ute det innersta. det innerliga. det fasta. det som verkligen är hemma. sen lever vi runt det. i hemmet men inte "i" det. på, sådär, riktigt. och så tassar vi runt. som om vi inte vill väcka den björn som sover. som om det vore farligt att prata om allt. det som finns innuti. det ingen ser.
sen trallar vi på. som om inget hänt, som om allt är som det alltid varit. men det är inte så. inget är som det någonsin varit. allt kommer föralltid vara förändrat. hur mycket vi än inte låtsas om det. hur mkt vi än stänger det ute. världen pågår runt oss, även om vi inte fortgår i den.