fredagens funderingar

det är inte många som känner mig innan och utan. egentligen knappt någon... förutom mamma såklart. fröken E känner mig nog rätt bra också, förstås. men det är inte så många mer som verkligen, verkligen känner mig. som förstår mig helt och fullt.

trodde jag.

tills jag idag kom på att det faktiskt finns ytterligare en person som känner mig ganska bra. nästan lite för bra. och det gjorde mig rädd. inte för att personen ifråga egentligen känner mig... utan för att jag inte förändrats ett dugg genom åren. jag menar inte att alla förändringar är bra, men att folk från mitt förflutna (?) fortfarande "vet" hur jag fungerar känns inte så himla bra. jag hade önskat att nåt hade förändrats... om inte till det bättre, så iaf till det sämre. bara nåt. men icke! jag är fortfarande samma gamla lina. identitetskris?

empty house

iiih. det är tomt här hemma nu!
inga mer hantverkade på några dagar. skönt värre.
nya fönster har vi fått också. fina grejer!

nu borde jag luncha, kanske plugga lite också. men det är ju inget kul.
tur att det ganska snart är dags för jobb så man slipper ha ångest så länge.

...och så var dom bara en kvar.

hantverkarantalet hemma hos oss har drastiskt minskat från 5-6 stycken till 1 enda lite stackare. tror jag. i annat fall har de andra gömt sig runt omkring i mitt hus, för det är så tyst, så tyst här. jag har tagit tillfället i akt och duschat... nu är det bara maten som återstår. ska försöka få med brorsan till kista. jag är sugen på sushi, eller chicken tikka-masala... mums!

they're here

hantverkarna alltså.
shit va dom slamrar, bangar och borrar. dessutom springer dom ut å in hela tiden vilket stör mig mest (bor i rummet närmast ytterdörren). suck. jag som är så trött idag å verkligen hade velat sova. men icke. kanske får gå å träna istället...

hantverkare

jag har förflyttat mig och min dator till köket. anledningen är att jag har en bror som sover på min soffa... å anledningen till det är att det skulle ha kommit hantverkare imorse kl 07.30 (!) för att sätta in våra nya fönster (bl.a. i brorsans rum). nu blidde det inte så, för ni vet hur hantverkare är... sjuka alltsom oftast å allmänt slöa (hähä! drar alla över en kam..). så istället kommer de imorgon bitti. jippie.

eftersom brorsan kom insläpandes med täcke å kudde redan klockan 7 imorse (å jag som absolut inte kan somna om när något stör mig) så har jag redan hunnit med att träna, duscha läääänge å käka frulle. snart (!?) ska jag bege mig mot SU för att prata om franska sporter. sedan är det dags för jobb. rykten säger dessutom att jag får sällskap hem efteråt. spännande.


onsdag

den gula bilen gick sönder idag. det var ungefär sådär roligt...
mitt i åkningen ramlade liksom fönstret ner. lagom kul när det regnade, blåste och va alltmänt kallt ute. lagom kul att få reda på att det kommer kosta runt sisådär 6000 kr att laga också. ännu mer roligt är att det är andra gången, men förra gången var det förarfönstret som pajjade. jag är inte gjord av pengar :-(

som tur var piggade tobbe upp mig med en snabbfika innan jag började jobba. det var supertrevligt.
jobbet var inte lika trevligt, men det botade emily med lite godis och greys anatomy-tittande. så jag måste erkänna att jag ändå är rätt så nöjd nu. har dessutom laddat ner nästa avsnitt av one tree hill som jag ska glo på snart. gött värre!


jeopardy

hoho. tittar på jeopardy...
katrin är rolig och johan är het. glenn är bara duktig, eller nåt.
men jag är road! har gett upp pluggandet för idag.. för snart är det gossip girl!

flitig vinner

går man upp tidigt hinner man med en massa saker.
idag har jag redan hunnit träna, pluggat massa och ätit lunch. dessutom hann jag med en lång skön dusch med peeling däremellan. wonderful. nu tänkte jag dra mig mot centrum och lämna in mina skor på omklackning, ta en vända förbi H&M och sedan smita in på biblioteket för att se om dom har någon bok jag kan använda till min uppsats. börjar få småångest för det där.. men aja!

zorro kröp just in under soffan. nu ligger han där och jamar och slår efter mina fötter. jag börjar undra om han verkligen kommer ut därifrån. hmms. men har han krypit in själv kan han väl ta sig ut själv?



haha!
nej, han kom inte ut.. så nu har jag haft en mindre räddningsaktion här hemma. han är iaf ute nu och verkar efter omständigheterna må bra =)


still awake

nej, men ser man på... jag är fortfarande vaken.
det hör iofs inte till ovanligheterna. klockan är ju inte så mycket. ovanligare är att jag har pluggat fram tills nu (chock!). kände att jag hade ett sånt flyt så jag ville inte stanna upp. nu har jag läst ut Ruy Blas (finally) och har även läst de fyra korta kapitlena i il était une fois la France. jag är nästan ikapp, skulle man kunna säga.
skulle egentligen vilja fortsätta på min lilla våg men tror den är på väg mot sitt slut. lika bra att hoppa i säng så jag kommer upp i vettig tid imorgon istället. ska försöka träna då också...

god natt!


mycket

jag är besviken på lönen.
räknade med mer pengar, men så kan det gå. får helt enkelt jobba ännu mer den här månaden! eller så borde jag skära ner... skolan lider. men, nej... än är det nog ingen fara! ska få mer ansvar på jobbet också. det kanske kan leda till lite extra cash. vem vet?

ska tråggla igenom de sista 50 sidorna i Ruy Blas nu. känner på mig att dom kommer vara riktigt tunga. är trött på rimmandet nu. vill att boken ska vara slut så jag kan ägna mig åt annat. typ som översättningen, tentapluggandet, läsningen i andra böcker och så sist, men inte minst... uppsatsen. suck. sportlov var det ja!


måndag

wihoo. lov!
ehm, jaa.. eller nåt i den riktningen iaf.

ska in till studentpalatset snart för att tråckla med diskursanalysen och lingvistiken. det är tenta snart men jag och samira känner oss mer vilsna än vanlig. därför tänkte vi ta tag i det här nu. liksom kämpa lite. jag hoppas det ger något. kl 17 är det dags för jobb igen på allas våran favoritbutik. segt, men jag hoppas på bra ögongodis ikväll igen. det kan få tiden att gå lite snabbare! hoho.

ha en bra dag!


den stormiga dagen

det blåser storm ute. nästan iaf!

släppte precis ut zorro och han höll nästan på att blåsa bort. stackars katt.
men varmt är det. härligt! kanske är våren äntligen här nu (vet att jag haft
fel förut!)

har varit utomordentligt duktig ikväll. läst massvis i Ruy Blas. bara 60 sidor to go... och en hel vecka på mig. ibland kan jag. nu finns det iofs en jävla massa mer som borde göras under veckan, men det är en annan femma. har man sportlov så har man! varför vara ledig, liksom?


söndag kväll

trött nu.
dålig sömn i natt. det tär.
vill sova egentligen. men det ska jag inte... inte än iaf.
vill köpa chirre och kolla på en bra film ikväll. helst inte ensam, men man får inte alltid som man vill.

livet är hårt på det viset.

så kan det gå!

gårdagens sushimiddag med h & h blev, som väntat, supertrevlig. efter en flaska sake och några drinkar runt om på söder hamnade vi tillslut på snaps där kvällen fick ett snöpligt slut. men det är smällar man får ta. en chokladmuffins och en smoothie senare var jag på topp igen. dock hemma i min egna säng.

på jobbet var det fullt ös idag igen, nästan. fick en trevlig lunchbrejk dock med finfint besök.

och nu borde jag ju plugga. fan va jag är osugen!

fullt upp

vill ni mötas av horder av folk?
åk till intersport i helgen och gå loss på den galna rean. om ni inte kommer hem helt slutkörda så delar jag ut medaljer. eller det kanske bara gäller oss som arbetar förstås. alla andra har det ju så bra.

sushi nästa. med helena å håkan. trevligt värre. ryktas om grym utgång på det.
me like a lot!

ellos.se

iiih! kläderna från ellos var supertrevliga, jag är så nöjd!
fick dock en leverans tidigare i veckan med kläder som jag inte är lika säker på.
gillar dom, men ändå inte. det är svårt.

image124
1. Klänning, Pronto Moda, 349 kr 2. Topp, Yoelle, 99 kr 3. Topp, Yoelle, 99 kr
4. Topp, Josefssons, 249 kr 5. Klänning, Josefssons, 349 kr

det silvriga linnet å den multifärgade klänningen från josefssons är ju jättefina, men är dock lite osäker på passformen å färgerna. men jag vet inte. gillar dom ju samtidigt.

kalldusch, bokstavligt talat!

tog en lång och härlig dusch efter träningen. med peeling å grejer. underbart var det...
tills varmvattnet tog slut. iiiih! den va inte rolig å absolut inte väntat. här bor jag i en fin förort till sveriges huvudstad och så kan inte ens varmvattnet räcka till en dusch. fytusan. vart är världen på väg?

som tröst - eller plåster på såren om man nu så vill - så har mina kläder från ellos kommit till ica.
jag hoppas, hoppas, hoppas att dom håller måttet. skulle vara så kul om saker kunde passa och vara fina.
ska nog försöka traska upp till centrum och hämta ut dom snart. har tröttnat på att läsa fransk 1800-talslitteratur.

ledigt

det var en lång dag igår vilket resulterade i en skön sovmorgon idag.
tror nästan det är första dagen på länge då jag är helt ledig. alltså, ingen skola eller jobb... eller nåt annat kraftstjälande. det är mycket skönt. på schemat för dagen står därför träning och plugg. jag måste verkligen komma ikapp nu... har varit alltför lat den senaste veckan. skolmässigt, that is!

sååå... träning var det ja. heja mig!

knäck mig, tack!

min rygg mår inte hundra. jag vet inte riktigt vad det är för fel, men jag känner att en riktig knäckning vore på sin plats. var fixar man sådant?

hur som helst... idag har jag varit riktigt produktiv. först skola, sen lunch med
bästa bitchen, städning av rummet och träning på det. fattas bara lite mer plugg på det så hade jag nästan varit helnöjd med min insats. men 4 av 5 är väl inte så pjåkigt ändå?

ska ladda ner senaste avsnittet av one tree hill nu, och sedan lägga mig i sängen med en flarra kallt vatten och glo. sen hoppas jag john blund tar med mig till drömmarnas land. iiih!


sen då?

städa, luncha, träna, plugga...
det är mycket som jag borde göra idag men finns verkligen tiden att göra allt?

lunchen är dock prioriterad. äta måste man ju!
men sen då...?


asos.com

hittade en favorit på asos.com igår men när jag skulle beställa blev jag lite rädd. har ju aldrig gjort det förut å har alltså aldrig fattat att dom vill ha en shipping address, dit dom kan lämna varorna mellan 9-17 på vardagar. hur ska jag göra nu? jag är ju inte alltid hemma vid den tiden... ingen annan heller riktigt, för den delen. men jag kan ju inte skriva sthlms uni som adress. haha. det skulle ju se ut!

vad göra?

image123
me likey!
scarf print halter 404,43 SEK

done done

så, l'école maternelle och l'école élémentaire är avverkade. eller asså, jag har skrivit klart om dom... så nu har jag nåt att säga imorgon bitti. wiiie! nu fattas det bara att jag läser klart boken till imorgon också. det vore ju gött. men det får bli efter gossip girl... mitt tisdagsnöje! det är inte störa-tid!

lätt

sitter i mitt rum med fönstret öppet.
utanför kvittrar fåglarna.

ibland kan man bli lycklig för så lite...

1992-2008

tydligen har jag inte förändrats så mycket under denna period. iaf inte utseendemässigt - för idag på gymmet var det en tant som kände igen mig från lågstadiet. hon hade tydligen varit speciallärare (alltså ingen som jag har haft) i min skola och tyckte verkligen hon kände igen mig. hur stört är inte det?
jag tycker inte jag ser ut som en 7-åring idag =(

eller?

vill ha!

har någon undgått att jag älskar rosa och lila? tveksamt va...

image122

älskar lila påslakan och så. blir så himla mysigt. dessa kommer båda från la redoute. ursöta!
1. påslakan i bomullssatin från 1049 kr 2. påslakan från scenario i poly/bomull (?) från 249 kr.

neråtgående spiral

jag känner mig riktigt jävla nere ikväll, vilket är stört egentligen... för jag har haft en toppendag! eller nej, nu blev det fel. en toppendag var att ta i, men humöret mitt var det inget fel på alls. kände mig faktiskt lycklig för en liten stund. sen vet jag inte vad som hände...

men jag skyller allt på
kortisontabletterna. för jag hoppas inte det är du som får mig att må såhär...

uppför er!

folk, folk, folk... vad är det för fel på vissa utav er?

säger jag att jag inte kan växla en femhundralapp betyder inte det att jag vill vara elak. jag har helt enkelt inte tillräckligt mycket växel för att göra det bara. så kan det vara ibland. börja för fan inte skrika på mig och hota med att lämna tillbaka varorna ni precis köpt. be my guest säger jag.

jag är så otroligt trött på kunder som tror dom äger världen. välkommen till min situation innan ni uttalar er.

(är dock tvungen att ge en eloge till gubben som kom tillbaka och gav tillbaka den växel jag gett honom. att han dessutom bad om ursäkt tycker jag var enormt!)


orkar jag?

fortfarande bara veckans första dag och jag är redan helt slut!
ojojoj. hur ska detta gå?

måste verkligen ta tag i mig själv nu. det är mycket som borde göras ikväll så jag hinner med allt jag vill imorgon. ska försöka skriva en 2-3 minuters redovisning om franska grundskolan så jag har något att säga på onsdagens seminarium. dessutom borde jag maila in första utkastet på uppsatsen (eller det är iofs bara introduktionen) som skulle varit inne i torsdags... för snart två veckor sen! panik! jag är sämst. haha.

sova eller inte sova...

jag vet inte om sova är den bästa medicinen mot trötthet. man skulle ju vilja tro det, men jag vet inte jag. igår sov jag ju nästan bort hela dagen och i veckan har jag tyckt att jag sovit mer än nödvändigt (jag menar, behöver man verkligen mer än 6-7 timmar per natt?). trots detta lyckades jag somna med datorn i knäet i sängen igår. mitt i ett avsnitt av favoserien one tree hill. hur dumt är inte detta liksom? kunde ju lika gärna vaknat med datorn i tusen bitar på golvet imorse... nu hade jag tur, för datorn stod kvar på samma plats på magen. men ändå.
jag skrämmer mig själv, nästan! hihi.

nu ska jag ta tag i livet. skola idag.. det är roligt det :-P

livet är hårt, sa den döfödde.

nu har jag inte alls läst allt jag ska till imorgon, men vet ni vad? det tänker jag strunta totalt i. för jag är trött, har ont i huvudet och är bara allmänt okoncentrerad. ingenting blir bra då så jag kan lika gärna ge upp. right?
har ju sovmorgon till två imorn så ska väl hinna läsa lite på morgonen. och träna! måste. hinna. träna. nu har jag ju köpt nya fina träningskläder som ska invigas. viktigt det där. nej, dags att röra fläsket mot sängen.

tjingeling!

my baby's back

iiiih. jag hittade honom!
tevekontrollen alltså. han låg i byrålådan (!?) och tryckte! nu är jag glad igen..

ååh! var är du?

jag saknar dig redan. det har inte ens gått många timmar sen vi senast sågs, men redan känner jag paniken komma krypandes. det är så tomt. allting är så jobbigt. är det såhär mitt liv kommer se ut nu? ensam, övergiven? jag vet inte om jag kan leva utan dig. jag tycker ju så mycket om dig. du har alltid funnits där, ställt upp för mig, även fast jag behandlat dig som skit. jag saknar dig. i mitt hjärta finns ett tomrum som ingen annan kommer kunna fylla!

du var mitt allt - min tevekontroll!

(ja, vafan gör man utan tevekontroll? fan va jobbigt livet är ibland... :-P)


empty room

den är så fin. den berör. den beskriver allt så bra!

sanna nielsen - empty room (melodifestivalen 2008)

söndagsångest

som vanligt. det är du som spökar!

jag borde verkligen plugga nu! men fuck va jag är omotiverad! jag vill lägga mig framför teven med en påse chips och schysst sällskap. jag vill fly undan verkligheten ett tag. kan någon rädda mig?

image121


utvilad?

jag behövde nog sova.
hittills (idag) är det nämligen bara det jag gjort. oerhört skönt och säkert välbehövligt!

igår var det utgång. jag, emily och kafai slog klackarna i taket - först på edelweiss i solna där det var karaoke och sedan på garbos i sumpan. en superkväll trots att den var väldigt spontan. det tåls att göras om!

nu borde jag plugga massor. men att läsa tråkiga franska böcker hör inte till favoriterna så kanske skjuter jag upp det lite till. såå dålig...

image120


gubbjävel

hört på en intersportbutik i norra stockholm.

gubbe: ja, och så har ju s-tuna united ytterligare rabatt på fotbollsgrejer... (självsäker)
fanny: njae, det gäller inte på redan nedsatta priser. dessa är ju nedsatta till 1000 kr. (klockren)
gubbe: jaha, men det är ju samma pris som alla andra får (lite upprörd)
fanny: ja, men så är det... tyvärr. (trött)
gubbe: så du menar att vi ska bli straffade för att vi är med i united? (massa upprörd och anklagande)
jag: straffade är väl det sista ni blir!? ni betalar inte mer än någon annan!! (supertrött och jätteupprörd)
gubbe: *mutter mutter* fan va dålig stil *mutter mutter*

gubbjävel!
jag är så otroligt trött på sådana kunder! vilka tror dom att dom är liksom?
ibland önskar jag att jag jobbade på ett "vanligt" jobb *suck*


ikväll smäller det

jajamän, för ikväll är ola med i melodifestivalen. självklart kommer jag sitta bänkad!

image119

4 veckor senare

idag är det 4 veckor sedan jag tog mod till mig och hålade mina stackars öron. idag kom belöningen! jag slipper ha dom tråkiga plupparna och kan nu hänga (nästan) vad jag vill i mina hål (i öronen alltså!). jippie!
firade detta med att sätta i det otroligt fina fjärilsörhängena jag fick av mor min. mycket lovely! så nu känner jag mig riktigt fin! haha. däremot började jag helt plötsligt må jätteilla. allergi någon?


en reflektion liksom

ibland ångrar man saker.
just nu ångrar jag grovt att jag pluggar. riktigt, riktigt mycket faktiskt!
för grejen är; jag trivs som fisken i vattnet på jobbet. det är så otroligt härlig stämning där och jag märker hur mycket gladare jag är efter en dag på jobbet än efter en dag i skolan. stört, för egentligen är själva jobbet tråkigast i världen. men med grymmaste kollegorna blir det guld ändå. iofs är dom guld i skolan också... men där är det ju samtidigt massa jävla press hela tiden. jobbigt det där! men jag antar att det bara är att stå ut. bara några månader kvar ju!

förresten.. vad har hänt med mitt internet? dumma dator!

the end liksom

så, nu är snart alla stjärtars dag slut. hoppas den varit bra för er alla. min dag har mest bestått utav måsten, men jag funderar strongt på att unna mig själv något smarrigt nu ikväll. en tripp till shell är alltså nästa steg.

förövrigt undrar jag var våren tog vägen? var kom snön ifrån?
om jag inte helt missminner sig var det inte länge sedan jag
deklarerade att våren var här. dålig tajming!

alla stjärtars dag

eller alla hjärtans dag om man så vill.
dock roligare med alla stjärtars dag! speciellt när man är singel. men jag är inte den som är bitter (hähä!).

ännu ett besök avklarat hos den danska ögondoktorn. mitt öga mår bättre men inte riktigt tipptopp vilket gör att jag nu kommer gå på en kortisonkur i sisådär några veckor. men det är ju bara trevligt! danskan nämnde dock att man kunde ha lite problem med de här tabletterna jag ska äta. eller med kortisontabletter i allmänhet. tydligen kan man få problem med både blodsockernivån och blodtrycket vid längre kurer. och man kan bli deprimerad! scary det där. men då vet ni iaf... är jag lite moody eller ledsen så beror det på kortisontabletterna! haha. undrar förresten om jag får dricka alkohol när jag äter dessa? =O

säsongspremiär...

...på en av favoserierna! greys anatomy är tillbaka och jag räknar med onsdagar fyllda av intriger och annat gött. wonderful! nu har jag två heliga tider i veckan... ingen vågar väl störa mig på tisdagar kl. 20 (gossip girl) och onsdagar kl. 21 (greys anatomy). ni borde isf tänka om!

vår!

trots den kalla temperaturen tänker jag deklarera att våren är här!
det var sol, sol, sol idag och min katt har vårkänslor. ett toppsäkert tecken!
fan va glad jag blir!

jag önskar livet vore som en TLL-saga (titta-lyssna-läs) där man hade en signal som berättade när det var dags att vända blad, när det var dags att gå vidare. tänk så mycket lättare allt hade varit då!


haha. humoristiskt!

jag tycker att det är komiskt! (---> LÄNK)
vart är världen på väg?

låttips #11

andreas johnson i sitt forna esse. på den här tiden var han underbar! vad hände sen? carola liksom...
anyways. den här är great och vacker som få.

andreas johnson - the games we play


åh neej!

jag glömde be mamma att spela in första delen av gossip girl idag! katastrof liksom. nu kommer jag aldrig mer hänga med. panik! kan man se avsnittet någonstans, månntro?

annars borde jag läsa på mer om "la place des femmes dans la société francaise" till imorgon. missförstå mig rätt; ämnet är intressant. jag är bara inte upplagd för mer läsning nu. borde istället sätta mig med uppsatsen. min handledare avstod från att halshugga mig idag. det fick tydligen räcka med verbal misshandel! men jag är inte den som lägger mig ner å gråter (ehm... vi kan ju låtsas).

så.. let's go!

halshuggning nästa?

jag medgav just för min handledare att jag fortfarande inte kommit på någon forskningsfråga till min uppsats. jag undrar om det är dödsstraff på sånt? jag menar, det skulle ha varit klart redan i torsdags. vi får se om jag överlever morgondagen... helt enkelt.


lies

they're all lies coming out of your mouth. always and forever.
det är fan ganska sorgligt!


det är måndag

jag gick inte upp och tränade imorse. jag var för trött. kunde inte somna igår av någon anledning...
men nu har jag iaf lyckats lägga in alla kläder som fyllt mitt rum där de hör hemma. äntligen ser jag soffan och golvet, liksom. men det får räcka så...

skolan kallar. först ska det lunchas med katarina och elina. vi ska tänka tillbaka på när livet var soft (när vi läste etnologi) och sedan ska jag läsa en jävla massa. sen ska det lyssnas och sedan ska det jobbas. fullt upp.

komiskt

det var en liten pojkvasker som tjuvade av oss på intersport idag. det hela var lite komiskt faktiskt.
han liksom piper (eller det piper om honom..) när han går ut och jag går efter och ber honom stanna, vilket han självklart inte gör (smart?). däremot kommer han med den lama ursäkten att han bara ska möta sin pappa först (!? skrattretande) och fortsätter gå. så jag sätter ju genast efter honom samtidigt som kollegorna ringer vakterna. när han ser att jag inte tänkte ge upp så lätt så börjar han självklart springa... rakt i armarna på vakterna! hah, tänkte jag. men fan om inte ungjäveln lyckas göra en helomvändning och springer iväg från vakterna (det är inga bodybuilders eller så som vaktar oss om dagarna liksom!). sen blir det hela mycket galet. den lilla tjuven springer över parkeringen i full fart med två typ otränade (?) halvgamla vakter i hälarna. det hela såg mycket komiskt ut. självklart hade inte vakterna en suck och vi på intersport saknar nu en handske för 150 kr. hårt. dock hårdare för vakterna som inte nog med att de fick utstå ett förnedrande nederlag i jakten på pojkvaskern även lyckades tappa deras 3000 kronors-radio i backen. till råga på detta elände kör en bil över denna så nu är den helt kaputt. haha. och allt detta för en handske för 150 kr. komiskt.


duktiga jag

idag har jag varit duktig. jag har läst en himla massa tråkig franska och borde få ett pris för detta. någon?
nu är jag dock trött på att plugga så nu önskar jag att det skulle vara nåt trevligt på teven, vilket det inte är. får helt enkelt hitta på nåt annat att roa mig med.


låttips #10

hittade den här också av en slump! vet inte varför, men me likey... =)

aly & aj - potential breakup song


låttips #9

en ny (?) stjärna på himlen. me like very much.

emilia de poret - i can

fiasko

näh, vilken miss! melodifestivalen sög stenhårt. vem fan röstade på christer sjögren? och vem fan röstade vidare tanten till andra chansen? och varför röstade ingen vidare michael michailoff? jag ger upp hoppet!
jag ska se på ola nästa deltävling och på fronda i sista deltävlingen, sen får det vara. men jag säger som
emily; tack björn gustavsson för att du räddade kvällen!

wihoo


fick en liten wihoo-känsla alldeles nyss.

mina ögondroppar som har varit
borta i några dagar är nu återfunna! haha. hittade dom i översta byrålådan där jag är och gräver iaf minst en gång om dagen. wiie. där hade dom gömt sig. dumma dom!

dessutom åker den läskiga och stora amerikanen som bor här hem imorgon bitti, redan klockan 6! wiie. äntligen kan livet (halvt iaf) återgå till det normala.

plus att det är melodifestivalen ikväll. wiie. så som jag längtat. haha, eller nej... kanske inte. men det är roligt! ola är ju med i år så jag vet ju iaf vem som är min förhandsfavorit! hoppas bara han håller måttet.

ha en trevlig lördagkväll!


låttips #8

ju mer jag lyssnar på den här låten ju mer gillar jag den.
iofs är jag en sucker för shayne, han är ju så söt! men... me like =)



problem

precis hemkommen från träningen. borde duscha direkt å bli klar så jag kan sätta igång med dagens sysslor, men jag drar mig för det. brorsan och hans amerikanska vän är fortfarande vakna och jag måste passera dom till och från duschen... vilket inte känns alltför kul! men men...

sånt är livet!

överraskningar på löpande band

ja, nästan iaf!
tydligen ska det komma ytterligare (!) en person och bo här i helgen. som om det inte räckte med dom som redan är här. vad är det här... ett härbärge eller? turligt nog är det min jobbhelg, så jag slipper vara hemma hela tiden! thank god, liksom.


eh, nej... vad sa du sa du?

så, till skolan kom jag. och i skolan var jag.
och där sas det saker. tror jag. eller nej, det är klart det sas saker... frågan är bara vad. jag va lite off... och det blandat med franska är fan ingen höjdare. hehe. men nya tag nästa gång. right?

sitter och väntar på middag. hungrig som få. hann ju inte med lunchen idag...
men enligt mamma ska det snart vara klart. tur för henne säger jag bara!

inte min dag idag

nej, den har börjat så fel den kan och jag misstänker att den kommer fortsätta i samma stil.

fick iaf tag i skrivarpapper (tack ica!) så nu har jag fått ut mina 4 kopior av min sugiga uppsats. men nu har jag inte hunnit käka nån lunch så jag hoppas jag står mig till klockan 17 på enbart frukosten. kanske dör jag på vägen... undrar om någon kommer och plockar upp mig då?

nej, dags att ta tag i saker. bussen går ju faktiskt snart!

det är fan inte sant!

nu när jag äntligen lyckats skrapa ihop några meningar om den här helvetesuppsatsen så skiter sig nästa grej! det finns inget papper i skrivaren hemma. det är slut. och jag som behöver 4 kopior av helvetet till nu i eftermiddag. fuck fuck fuck. var köper man papper till skrivare?


skit! helvete! fan! gaah!

5 timmar kvar till redovisning av ämne och forskningsfrågauppsatsen. det känns skitbra, speciellt eftersom jag verkligen inte kommer på en enda vettig fråga. jag vet inte ens vad jag vill att målet ska vara i den här satans skituppsatsen! panik.

igår var jag ett svin mot många. jag skulle vilja be om ursäkt, men samtidigt kan jag inte hjälpa hur jag känner. jag försökte vara ärlig (kanske på ett för brutalt sätt) men det slog bara fel. just nu känns det som hela världen är emot mig och jag pallar verkligen inte. jag förtjänar inte det här. jag förtjänar väl också att vara glad och bekymmersfri?
tydligen inte....

nåväl, jag måste iaf ge den här uppsatsjäkeln en ärlig chans innan jag helt ger upp den (...och franskan!)

förvirrad

jag har tappat bort mina ögondroppar.
jag vet att jag använde dom igår morse innan skolan, men när jag skulle packa ner dom i väskan var dom borta. och det ger mig lite panik. i kinda need them, liksom. iofs har jag en annan flaska men ändå. jag fick två för att det var meningen att det skulle vara två.

jag förstår inte vart dom kan ha tagit vägen!?

tidigt

jag är uppe med tuppen (hmm?) idag trots att jag är ledig från skolan.
anledningen är att jag både ska hinna träna och plugga innan jag börjar jobba kl. 15.

dags att sätta igång!

fel.

tänk så fel man kan ha!
3:an visar ju the beach ikväll. den har jag verkligen velat se... och speciellt sen jag var i thailand och på "the beach"-beachen. iiiih. kvällen är räddad!

image116

maya beach, thailand

tisdagsnöje

gossip girl är slut och därmed också tisdagsnöjet. trist!

det får väl bli lite nyttogörande istället. t.ex komma på en forskningsfråga till uppsatsen! ehm, jo men det tror vi jag kommer lyckas med. haha!

fet-tisdagen vs. fettis-dagen

nå, vad heter det nu?
fet-tisdagen eller fettis-dagen? jag har alltid undrat... för jag säger nog annorlunda varje gång. bara för att testa vad som känns rätt liksom. börjar nog luta åt fettis-dagen men det beror nog mest på att det är lättare att säga, det kommer mer naturligt. fettis-dagen. fettis-dagen. hmm. mjo, men det låter ju inte så roligt.

vad säger ni? vad är rätt?

image115

GRATTIS mamma!

innan det är dags att sova måste jag säga GRATTIS till världens finaste människa - min mamma!
GRATTIS på födelsedagen! du är min idol. du är den starkaste personen jag känner och jag är så stolt över dig! det är du och jag mot världen. tack för allt du gjort för mig... jag är dig evigt tacksam!

jag älskar dig!

image114


ingmar bergman is the shit!

oui oui...
texten om ingmar bergman är nu översatt. om det är till franska eller inte återstår att se.
men jag måste erkänna att det var underhållande att slå upp ord som skithus och kuse i den fransk-svenska ordlistan och att läsa om att bergman blev upphetsad av att läsa "vackra svarten". han hade ett fint språk och normala vanor, den där mannen!

nu är det god natt för mig. imorgon ska jag försvara min crapiga översättning. det blir fanimej intressant! dessutom borde jag göra allt annat jag inte gjorde idag. borde kanske omvärdera mina prioriteringar lite? njae, jag gillar att glida omkring med emily. det gör vi så bra! right?


haha. du är ett skämt!

ett patetiskt sådant.
vi kommer aldrig hända igen... det kommer inte bli stelt mellan oss eftersom vi inte kommer ha något att göra med varandra. du brände den bron för länge sedan.

6 månader kvar...

idag är det precis ett halvår tills vi sticker, min bitch & jag.
4 augusti lyfter planet mot våra livs äventyr! jag längtar...


så dagen till ära har vi faktiskt gjort vårt första inköp inför resan. det blev vindjackor för 134,50 kr. billigt billigt, tänkte vi och slog till. nu kan vi skippa ångesten om något måste slängas på vägen liksom. mycket smart köp måste jag säga. dessutom har vi fixat biljetten mellan aussie-land och thailand nu. såå, nästan allt är kirrat nu! iiih!


fy fuck...

...va jag är trött nu.

helst av allt vill jag bara lägga mig ner å dö. av flera anledningar!

det här är inte rättvist!

den lilla sjöjungfrun

har precis sett klart den, enligt mig, bästa disneyfilmen; den lilla sjöjungfrun.
jag älskar den! den är så otroligt fin. när jag var liten önskade jag också att jag var en sjöjungfru. jag kommer ihåg att jag, brorsan och kusinen brukade leka sjöjunfrun när vi var små. vi brukade kravla omkring på golvet å låtsas att vi simmade. jag fick dock alltid vara blunder, medans anders var sebastian och sara var ariel. orättvist men roligt! kanske inte så konstigt att jag blev simmare trots allt? haha.



bläh!

det här är det värsta...
fan att folk ska vara så tråkiga! lev livet lite. kom igen...

lördag kväll!

vi har släkten här på middag ikväll eftersom jag har fyllt år och mamma snart fyller år. det är supertrevligt och vi har urkul; jag och moster (och faktiskt morbror också!) har sjungit singstar halva kvällen. hehe. jag vinner hela tiden! så duktig! haha. eller nej...! men fan va kul det är. helt såld.

dags för fest å singstarkväll snart =)

nu vill jag ut!

pluggro...

...finns det inte så mkt av hemma just nu. ikväll blir det kalas för både mig och mamma så uppe i köket är det kaos. mat ska lagas, hallonpaj göras, bordet ska dukas och hela huset städas. och gärna allt på en gång också verkar det som. jag lyckades dock läsa igenom 10 sidor i den franska boken. duktiga jag!

men jag tror det får räcka. ska nog istället sysselsätta mig med att plocka iordning i mitt rum. det ser förjävligt ut och jag skäms! det är dags att sätta igång en bra spellista på iTunes och sedan gå loss på diverse klädhögar. wish me luck!

kom igen.

jag är så himla träningssugen egentligen, men jag har ingen jävla lust att ta mig till gymmet. men jag borde verkligen. annars kommer jag inte göra något vettigt idag... alls. borde ju iofs plugga också. hmms. hur ska vi lösa detta? det återstår att se! dags att ta tag i något iaf.

the fucking uppsats

l'anglicisme dans des journaux francaises

sug på den karamellen. det är numera mitt uppsatsämne för denna termin!
fan va ospännande. haha. eller kanske inte...


1800-talet all over again?

jag lekte kärleksfull syster och lagade lunch åt bror min. snabbmakaroner och hamburgare. efter att ha behagat komma upp först efter att jag redan ätit klart och maten i stort sett kallnat hade han mage att vara fräck!

bror: ska du ha mer?
jag: nej tack.
bror: ska jag ta det sista då så du kan diska?
jag: !?!?!

ibland undrar jag i vilket århundrade min bror lever i. iofs är det inte så konstigt att hans tankegångar går såhär eftersom mamma är hans egna lilla uppassare. men kom igen...


gaah!

det här med uppsatsen alltså... det tar knäcken på mig.
att sitta å fundera på flera uppsatsämnen idag var inte riktigt vad jag hade förväntat mig eller räknat med. min dagsplan är förstörd. det är illa!