nämen se där!

det känns så otroligt bra idag. jag är så glad!

köpte den där jackan jag så gärna ville ha. nu köpte jag den i svart, men imorn bär det av till stan för att kika på en annan färg. har nämligen hört att den ska finnas i marinblå vilket jag ju helst vill ha. OM den nu är snygg i den färgen. man vet ju faktiskt aldrig. skulle det visa sig att den inte så fin som jag trodde i blått så behåller jag den svarta. kanske inte världens roligaste färg men svart funkar alltid! oerhört glad är jag iaf som slipper gå runt i min peak-jacka, modell kort, ännu en vinter. pjuh liksom!

och AIK... aik, aik, aik. vad håller ni på med? så hör vinner man inga sm-guld. skärpning!

4 in the morning

Wakin' up to find another day.
The moon got lost again last night.
But now the sun has finally had it's say.
I guess I feel alright.

But it hurts when I think, when I let it sink in.
It's all over me.
I'm lying here, in the dark.
I'm watchin' you sleep, it hurts a lot.

And all I know is,
you've got to give me everything.
And nothing less 'cause,
you know I'd give you all of me.

I'd give you everything that I am.
I'm handin' over everything that I've got.
'Cause I wanna have a really true love.
Don't ever wanna have to go and give you up.
Stay up 'til 4 in the morning and the tears are pouring.
And I wanna make it worth the fight.
But what have we been doin' for all this time.
Baby if we're gonna do it, come and do it right.

All I wanted was to know I'm safe.
Don't wanna lose the love I found.
Remember when you said that you would change?
Don't let me down.
It's not fair, how you are.
I can't be complete, can you give me more?

And all I know is,
you've got to give me everything.
And nothing less 'cause,
you know I'd give you all of me.

I'd give you everything that I am.
I'm handin' over everything that I've got.
'Cause I wanna have a really true love.
Don't ever wanna have to go and give you up.
Stay up 'til 4 in the morning and the tears are pouring.
And I wanna make it worth the fight.
But what have we been doin' for all this time.
Baby if we're gonna do it, come and do it right.

Oh please, you know what I need (you know what I need)
Save all your lovin' for me.
We can't escape the love.
Give me everything that you have.

And all I know is,
you've got to give me everything.
And nothing less 'cause,
you know I'd give you all of me.

I'd give you everything that I am.
I'm handin' over everything that I've got.
'Cause I wanna have a really true love.
Don't ever wanna have to go and give you up.
Stay up 'til 4 in the morning and the tears are pouring.
And I wanna make it worth the fight.
But what have we been doin' for all this time.
Baby if we're gonna do it, come and do it right.

- Gwen Stefani

something is missing

det saknas något i mitt liv för att jag ska vara hel.
det är nog du...


nu ska jag upp och hämta mina kläder från H&M som äntligen kommit. jag undrar vad jag beställde egentligen? nåväl, det visar sig. sen är det tillbaks till skolböckerna. jag har snart lyckats översätta en hel text från franska till svenska. inte lätt. mycket har fått de mest skumma strukturer och jag tror ett och ett annat ord är helt galet för vissa meningar makes no sense at all. mais, comme toujours... c'est la vie. n'est ce pas?

såå...

...plugga var det ja!
jag orkar inte! motivationen är på noll! noll, noll, noll. jag vill shoppa istället. en jacka vill jag ha. en vinterjacka. typ en sån där boomerangjacka som finns lite överallt. helst en blå, men skulle kunna tänka mig en grå. svart funkar också om inte de andra färgerna skulle finnas. men helst blå. och då menar jag mörkblå - marinblå liksom. vill ha!

är det någon som har lite information om "terroirs d'outre mer" att dela med sig av? jag behöver. pronto!


äntligen "ledigt"

total förvirring. helt slut.

nu ser jag fram emot långhelgen. ingen skola på 4 dagar. välbehövlig semester... även om jag måste plugga massor. men med lite sömn ska det nog också gå.

mitt ultimatum

jag kan inte ens beskriva i ord hur ledsen och arg du gör mig. jag vill bara kasta saker omkring mig, slå dig, tala om för dig vilken jävla skit du är och sen försvinna ur ditt liv för alltid. aldrig se mig om, aldrig undra vad som kunde ha varit och absolut aldrig ångra mig. det är vad jag drömmer om. nu ser dock verkligheten inte riktigt ut såhär. jag vet att jag kommer ångra mig, jag vet att jag inte kan slå dig så som jag skulle vilja och jag vet att du kommer vända det jag säger till dig mot mig istället och få mig att framstå som idioten. jag tänker alltså inte bjuda dig på det. det är slut på gästfriheten. du har bara utnyttjat mig! men nu sätter jag stopp...
jag vill ha tillbaka allt jag gett dig. allt du "tagit" av mig och min familj och allt du snyltat. jag har gett dig en chans... jag har låtit dig komma närmare än vad jag lovade mig själv att släppa dig förra gången och vad är tacken? inget! du beter dig som om jag är ingenting värd. jag kommer sist i din prioritering. du lovar saker du aldrig håller och du utnyttjar min gästvänlighet. allt på dina villkor. och det är mitt fel. här sitter jag och sväljer allt med hull och hår. så fort jag säger ifrån vänder du allt emot mig och får mig att tro att jag har helt fel. men vafan!?  jag tänker inte gå på det där längre. jag vet att jag har rätt. jag vet att det jag känner stämmer överens med verkligheten. att du inte vill se det beror på dig... och enbart dig. du skulle kunna förstå om du velat. men uppenbarligen är det inte vad du vill. fine!
i'm done. och jag vill inte att du kommer krypandes med ditt "jag älskar dig" och "jag har mognat och vet att det är dig jag vill spendera resten av mitt liv med" när det bara är en jävla massa skitsnack. här kommer mitt ultimatum: antingen så ger du 100% och visar mig precis vad du vill och känner eller så sticker jag direkt. då är det bye-bye!

jävla skit!

jag vill bara lägga mig ner och gråta just nu. jag orkar inte gå igenom det här en endaste gång till. du kommer bli min död.

what can we do?

förväntar jag mig för mycket? kräver jag sånt som är omöjligt att kräva? letar jag efter fel som inte finns? skapar jag problem av allt och inget? uppenbarligen måste allt det här stämma... hur kan vi annars ligga på så helt olika nivåer, du och jag?

det gör så ont varje gång du behandlar mig som om jag vore vem som helst. jag är inte vem som helst och jag vill inte vara vem som helst för dig. jag vill vara speciell. jag vill betyda något som ingen annan gör. jag vill lysa upp ditt liv - göra dig lycklig, göra dig glad, göra dig stolt. därför brister mitt hjärta varje gång du ser på mig med den där likgiltiga blicken. den blicken som berättar för mig att jag är vem som helst. nån som du inte behöver lägga ner mer tid på än vad du själv vill.
jag vet att allt inte klaffa på en och samma gång. jag är inte helt lost. men ibland känns det som om vi, med flit, gör allting mycket svårare än det är. och jag försöker förstå varför. jag vet varför jag gör det. men varför gör du det? det är nog den största frågan jag har. varför gör du som du gör? det känns som du medvetet trycker mig längre och längre bort. it hurts. vad har ändrats den här veckan? vad var annorlunda i torsdags, t.ex? jag förstår inte. snälla, förklara för mig! jag måste få veta.

jag tror verkligen vi behöver prata. om vad som har hänt, vad som ska hända eller vad som inte ska hända. vi måste bestämma hur vi ska bete oss mot varandra för att göra det hela så smärtfritt som möjligt. jag vill inte börja hata dig igen... och jag hoppas du inte redan hatar mig. jag vill att vi ska kunna prata. jag vill att vi ska förstå varandra och sammarbeta med varandra istället för att kämpa mot varandra. jag vill börja om från början.

jag förstår inte...

jag kan tycka saker å ting är löjliga. jag kan tycka att folk beter sig löjligt ibland. jag kan också tycka att jag är skitlöjlig ofta. men ibland tar saker å ting priset...

jag vet inte varför du är arg på mig. jag vet inte alls vad jag gjort å uppenbarligen tänker du inte berätta det för mig heller. jag har bett om ursäkt men det verkar inte duga. jag kan tyvärr inte göra så mkt mer än det...
bollen ligger hos dig.


en fundiluring...

igår kväll (eller natt kanske..?) låg jag och fundilerade på lite allt möjligt. jag kom fram till både det ena å andra om mig själv och folk runt omkring. men en sak har jag fortfarande inte förstått...
varför kompisar sviker och försvinner. någon som kan svara på det? nu menar jag inte alls så drastiskt eller hemskt som det kanske låter... för försvinner gör dom ju inte egentligen - men dom är inte kvar på samma ställe eller på samma sätt som förut. ni förstår säkert.
jag kan förstå att man har olika prioriteringar vid olika tidpunkter. det handlar inte om det. jag kan också förstå att man har mycket att göra å kanske inte alls hinner ibland. för så har jag det, tyvärr. men jag kan inte förstå hur man helt kan avskärma sig från de man en gång kallat "bästa vänner". inte när man uttryckligen sagt att det inte kommer hända. nej, det är för mig ett mysterium. man måste vårda sina vänner... för i slutändan är det dom som kommer finnas kvar längst. jag menar, kärleken kommer - kärleken går. ni vet hur den går...

det är vänskapen som består!

såå... varför känns det som du (jag nämner inga namn!) totalt glömt bort att vi finns? tycker det är tråkigt... och onödigt!

facit tack!

det finns inte så mkt tid till annat än franskan just nu. det är ÅNGEST!

varför ska allt vara så svårt med dig? är det ett tecken? eller är det bara så livet är - svårt? varför kan inte jag få ett facit!?

faen!

fan va du gör mig ledsen.
det slår aldrig fel. hur FAN kunde jag ens tro att jag kunde lita på dig igen...

jag är så jävla dum!

jag blir arg...

...när du säger åt mig vad jag ska tycka och känna.
visst, grejen i fråga var inte stor. det tyckte jag aldrig heller. men i och med att du säger åt mig vad och hur jag ska göra så blir det stort. fuck att jag tänker släppa det och glömma. varför ska jag det? så du slipper ta tag i det jobbiga? sorry babe, but that aint gonna happen!
kommer du säga samma sak nästa gång? och nästa gång? kommer du fortsätta säga åt mig att glömma saker och ting när det inte passar dig? tänk om jag nu verkligen tyckt att något varit fel... men du tyckt annorlunda. hade du bara sagt att jag "har fel" och lämnat det därhän?

DET är läskigt.

c'est la vie

det är ungefär sådär kul *måttar med tummen å pekfingret* att upptäcka att man missuppfattat en inlämningsuppgift. och det är ungefär sådär kul *måttar med båda armarna* att det hände på franskan. JO, men absolut. jag skriver en text om en fransk gubbe på en kväll. lätt som en plätt! eller inte...
jag önskar (verkligen!) att jag förstod mer av vad dom dumma franska professorerna pratade om på föreläsningarna så jag slapp råka ut för det här igen. men jag känner på mig att jag kommer skriva fler såna här inlägg i framtiden. men men... c'est la vie!

nu är jag tröttare än tröttast. borde verkligen gå å lägga mig nu så jag är pigg tills imorgon då jag ska fortsätta detta slaviska pluggande. jag har ju 40(?) sidor kvar att läsa i den urdumma franska boken. sen är det mer grammatik som väntar. jippie!

same old

ännu en helg till ända. då var det dags för ytterligare en plågsam vecka i skolan... med den där franskan. usch!
nu ska jag försöka att läsa ut den där förbannade boken, skriva om den där förbannade författaren, göra alla dom förbannade uppgifterna och förstå all den förbannade grammatiken. helst allt på en gång. jo, man tackar! 

borde verkligen städa i rummet också. kommer faktiskt inte ens ihåg när jag gjorde det senast! vill inte veta vad som lever under sängen... kanske har det växt upp en dammråttekoloni där nere? en levande sådan! scary! men det får bli till helgen. för nu i veckan har jag annat att pyssla med.

jag försöker att vara snäll mot dig. hela tiden. för egentligen förtjänar du det. men egentligen vill jag bara slå dig. slå dig för allt ont du nånsin gjort mot mig och för allt ont du förmodligen(!?) kommer göra mig. jag vill slå dig så hårt att du aldrig ens skulle tänka tanken att såra mig igen. aldrig tänka tanken att lämna mig igen. men det kan jag ju inte...


With every heartbeat

Maybe we can make it alright.
We could make it better sometime.

Maybe we could make it happen baby.
We could keep trying,
but things will never change.

So I don't look back.
Still I'm dying with every step I take.
But I don't look back.
Just a little, little bit better...

Good enough to waste some time.
Tell me would it make you happy, baby?

We could keep trying,
but things will never change.
So I don't look back.
Still I'm dying with every step I take.
But I don't look back.

We could keep trying,
but things will never change.
So I don't look back.
Still I'm dying with every step I take.
But I don't look back.

And it hurts with every heartbeat...
And it hurts with every heartbeat...
And it hurts with every heartbeat...
It hurts with every heartbeat.

- Kleerup feat. Robyn

hur f*n...?

den här franskakursen kommer att döda mig långsamt. jag skojar inte. ångesten den ger mig äter snart upp mig! det är inget kul och allt känns bara bajs. hur ska jag orka?
till på tisdag ska jag ha gjort några sidor i grammatikhäftet samt läst respektive sidor i grammatikboken (grammatik är inte lätt!), till på onsdag ska jag ha läst ut en bok OCH hunnit skriva om författaren (allt är på franska såklart!) samt att jag ska ha gjort klart uppgifterna i ett uppgiftshäfte på 4 sidor. till detta ska jag under veckan hinna läsa minst 100 sidor i diverse böcker och gärna hinna göra lite övningardatorn nere i lärostudion. plus att jag ska gå i skolan minst 5 timmar om dagen. dessutom jobbar jag i helgen vilket inte betyder mer studietid!
HUR FAN SKA JAG FÅ DET HÄR ATT GÅ IHOP!?

kom hem nu! jag behöver dig här...

no one messes with me!

det var lagom kul att vakna upp imorse å inse att man hade sovit med en spindel i rummet. å det var ingen liten spindel heller. den här hörde hemma på skansenakvariet. tur att mamma va hemma å kunde komma till undsättning med dammsugaren. nu lever den lilla rackarn innuti en dammsugarpåse. rätt åt han! HMPF!

unforgettable, that's what you are.
unforgettable, though near or far.
like a song of love that clings to me,
how the thought of you does things to me.
never before has someone been more.


finaste orden som nånsin nåt mina öron och ögon!

hugha!

AIK knäcker allt och alla i allsvenskan just nu! jag blir så lycklig.

eftersom min butikschef numera inte är min butikschef så fick jag träffa en ny tomte idag som ska fylla tomrummet efter den gamla. bara under en begränsad tid iofs... men usch va mycket ångest detta första möte gav mig! den här tomten vill att vi verkligen jobbar när vi är på jobbet!? chock liksom. missförstå mig rätt; vi jobbade bra förut också... men då var det vi själva som tog ansvar. vi gjorde lite vad som föll oss in och när vi orkade. men jobbet blev iaf gjort. och det gjorde inte så mycket om någon ibland tog 5 minuters längre lunch. det gick liksom jämt ut tillslut ändå. men nu... den här tomten berättade för mig exakt vad han förväntade sig att jag skulle göra under mina 3 timmar på jobbet. och det var inte lite! "häng kläderna åt samma håll" "alla galgar ska vara åt samma håll" "minsta storleken ska hänga längst fram" "se till att det är snyggt och prydligt varje sekund" "sälj sälj sälj" "men glöm absolut inte bort kassan, det är fortfarande din prio 1". jo men alltså... kom igen. jag vet hur man gör! gah. i don't like him. hoppas det snart kommer en ny tomte som är som min förra chef. han va guld, i jämförelse!

...och franskan flyter på någorlunda. jippie!