did i tell you...?

att våra flygbiljetter har kommit. iiiiiih!
nu känns allt så jävla verkligt. vi ska verkligen åka. fan va livet kan vara bra ibland!


i can see the light...

...in the end of the fucking uppsatstunnel! wihooo.

jag har kommit på ett nytt ämne. ett ämne där jag faktiskt kan analysera något själv... så att det faktiskt blir en vetenskaplig uppsats. iiiih. hoppas bara det blir godkänt av les profs. hoppas, hoppas, hoppas!

vad sägs om; skillnader mellan manligt och kvinnligt sätt att skriva. finns det?


beware of the freak

ja, jag är ett freak. iaf verkar det som om folk tror det... för dom stirrar något otroligt! kan jag rå för att mitt öga är rödare än rödast? nej. men nu har jag iaf fixat droppar. snart är allt åter till det normala. wie!

image99

aj!

så, inte så mycket sömn för mig i natt. dumma jävla cepe-öga!

nu ska jag till skolan strax. få se om jag kan skippa den genom att få en tid till ögonläkaren, men det är inget jag egentligen tror på. dessutom måste jag gå i skolan idag... av olika anledningar. suck!


det här suger..

jag hatar uppsatsskrivande!
hatar, hatar, hatar. eller så är det ämnesväljandet jag hatar...
men just nu är det liksom same shit.

evil eye!

yes, evil eye is back!
jag går omkring med världens typ rödaste öga. folk stirrar på mig och undrar vad det är för konstig varelse som går där. dessutom är jag ljusskygg (det gör så ont!) så såfort jag kommer i närheten av starka lampor eller liknande måste jag blunda eller hålla för ögat. detta gör självklart att folk stirrar ännu mer. suck.

jag hatar regnbågshinneinflammation (dessutom är det världens längsta ord att skriva!)

eh... tu dis quoi maintenant?

dagens seminarium var minst sagt spännande.
det babblades på om både det ena och det andra i en rasande takt. jag hängde inte med på hälften ens! sånt ger mig ångest. vad har jag gett mig in på egentligen?

ska leka med mille i eftermiddag, i think. ta en liten tur i suburbia liksom. kommer bli trevligt...
men tills dess ska jag läsa två typuppsatser. kanske får jag idéer till min egna uppsats då. annars så är det trevlig läsning (jomen visst!). borde också googla runt och hitta ämnen som låter vettiga. suck.

so tired...

jag förstår inte hur jag kan vara så himla trött just idag. efter 9 timmars sömn borde jag vara lite mer utvilad... men det är kanske helgen som fortfarande sätter sina spår. som tur är har jag en långhelg (fre-mån) att se fram emot, så då kan jag sova! nice.

nej, nu är det dags att fixa det sista och sedan röra sig mot skolan. måste diskutera uppsatsvalet med någon!

uppsatsämne...

under denna termin ska vi skriva en uppsats. en liten sådan, men den ska vara på franska - såklart. redan innan den 1/2 ska vi ha bestämt ämne. panik. och det är liksom inte vilket ämne som helst... utan vi måste hålla oss inom ramen för ämnena språkvetenskap och litteratur. jippie yeey, liksom.

men hur jävla lätt är det då? jag kan inte bestämma mig för ett ämne redan nu! tänk om jag inte kan slutföra uppsatsen och tänk om jag inte ens kan börja. gah. det här ger ångest. men men... two more days to go.
har iaf fått fram ett ämne som kanske skulle kunna vara intressant - att analysera hur barnböcker översätts från svenska till franska. jag menar, det är ju en hel del kulturskillnad mellan dessa länder. så, allt kan ju inte översättas direkt för de stackars barnen... eller?


Gossip Girl

nya succéserien från USA hade premiär för ungefär en halvtimme sen på kanal 5. jag satt självkart bänkad och jag sitter kvar än. I like it, actually. det här ska bli mitt nya tisdagsnöje. wonderful!

image95

pragma... quoi?

min lärare undrade idag om vi inte tyckte att pragmatiken (?) verkade mindre abstrakt än den traditionella grammatiken. detta undrade han efter att han i 2 timmar föreläst om detta på franska. jag vet inte vad han förväntade sig för svar, men inte fan hade vi fattat något av vad han sa. vadå pragmatik? och vadå traditionell grammatik? jag insåg redan i inledningen av föreläsningen att det var lönlöst att lyssna... jag menar, mannen började prata om substantivets kasus och annat ovettigt. vad är det, liksom?

trots detta bjöds det på mycket trevligare överraskningar till lunchen. Grattis Heidi!


halvvägs

gud så tråkigt det är att läsa om frankrikes 1800-talshistoria. på franska dessutom! snälla, skjut mig någon!

MEN... resan är betald! nu är vi fan halvvägs. bara 188,5 dagar kvar :-D

tonight's the night..

yees; för idag ska vi betala resan! iiih. snart är vi på g liksom =) typ...

sen ska det jobbas. wihoo! jag längtar så :-P


dagens...

dom har fått den bok jag beställde till akademibokhandelnuniversitetet nu. det betyder att jag måste dit och hämta den för den ska nästintill vara utläst till på torsdag. stress. dessutom måste jag hitta resten av böckerna som ska läsas den här veckan... jag tror dock inte att den uppgiften kommer bli sådär superenkel. men det är iaf så jag kommer spendera min lediga dag - på bokjakt. tänk va roligt!

god natt-inlägg

i den nya säsongen av One Tree Hill dyker det upp diverse kända ansikten. vad sägs t.ex om Kevin Federline? mhmm, det är ju lite ballt. helt klart värt att titta på. inte så mycket för Federline då, utan mer för att serien är bland det bästa på denna planet. oh yes!

men nu ska det sovas. det är fan så dags...

GOD NATT!


helgen...

...var grym på många sätt.
grymt rolig, grymt slitande och grymt härlig. precis som en helg ska vara. blev nästan sightseeing runt hela stockholm (eller ja, hela norrort iaf!). det hade varit ännu grymmare om man varit ledig från jobbet också, men man kan inte få allt. å som alla vet; sömn är överskattat. 6 timmar på två dygn är helt normalt (tss!).

nu har jag dock grym ångest för allt som inte var sådär bra. t.ex taxiresan till väsby mitt i natten (den var dyr!), eller att mitt rum ser ut som ett helvete för att jag inte har hunnit ta hand om något, eller att jag ser ut som stryk efter alldeles för lite sömn... ja, typ sådär. men ibland måste man stå ut.


jag borde så mycket...

jag borde verkligen sova. eller så borde jag göra andra saker. men jag gör ingetdera. det är ganska typsikt mig!
men jag bjuder på det. iaf ett tag till. tills jag fått ordning på allt.

låttips #7

alltså.. kan det bli bättre än så här? videomässigt alltså. tre idolfavoriter i en och samma video. oh my god. det är så vackert så jag blir helt till mig. haha! nej, men nästan iaf =)

EMD (Erik, Mattias & Danny) - All for love!
enjoy!


snöpligt värre

nej, du förtjänar fan inte mer än så.

anyways.. snöpligt för sverige i handbolls-EM. ingen mirakulös upphämtning som igår utan istället blev det pisk och missad semifinal. men se där, så kan det gå ibland. speciellt när haspfan inte är på ;-)

inflyttningsferre hos helena i jakan imorgon. jag är taggad till tusen. dock finns alltid det där lilla klädproblemet. what to wear liksom? blir genomgång ikväll för jag måste dra direkt från mon travail, liksom. planera, planera, planera! riktigt gött med lön dagen till ära också. det känns bra det här.

kustbevakarna & ssrs

till min stora glädje (eh, jaa.. eller nåt i den stilen iaf!) är kustbevakarna sthlm tillbaka på kanal 5. redan ikväll faktiskt! det betyder att det blir ännu en liten godbit att sukta över på teven. för han är söt, han nisse. tyvärr är det redan kl. 20 ikväll. då slutar jag jobbet och sen ska det traskas hela vägen hem vilket betyder att jag hinner missa hälften. but, what to do liksom =)

image90

suck

blir så otroligt trött och irriterad när saker och ting inte fungerar eller går min väg. det är dessutom ännu värre när det är andra människor som strular, människor som borde ha bättre koll än vad de har dessutom! SU är dagens irritationsobjekt. dom kan inte beställa hem kurslitteratur till behövande franskastudenter. de kan inte heller skicka terminsräkningar till rätt adress. idag är en dag då jag önskar att jag hade gått på SH istället.

teve-problem

min teve samarbetar inte alltid med mig. den samarbetar inte alltid med något, iofs... men det är ju mig det går ut över. jag vet inte riktigt vad som är dens problem för såhär har det inte varit förut. när den bodde en våning upp märkte jag inte av några som helst problem. kanske ska tolka strulet som en protest mot att den blev utbytt mot en nyare och plattare teve? hur som helst så är det 3:an som krånglar. ibland försvinner ljudet och bilden liksom hoppar (eller knäpper) till. och så kan den hålla på ett tag för att sedan fungera perfa igen. mycket skumt och jävligt irriterande eftersom detta ibland får mig att missa viktiga saker som sägs på den där dumburken.

parle à ma main

tihi. samira tipsade mig om en rolig låt... och hon hade rätt. den är nästintill hysterisk :-D
dock på franska, men det är gött det med.


skolstart

såå... då var man tillbaka på SU och franska II. eller, inte tillbaka på franska II (har ju inte varit där förut!) men tillbaka på franskan, helt enkelt. det är väl ungefär sådär kul. stress och press igen liksom. men det får vara värt det... för jag vill ju lära mig det där förbaskade språket! me likey, likey!

jag ska kämpa, sen ska jag hitta en fransk fotbollsspelande hunk med mycket pengar som jag kan gifta mig med. oh yes!

iiiih ;-D

det är bokat! det är fanimej bokat!
världen, här kommer vi!

planera, leka, kolla fotboll?

att planera resa är kanske inte vår starkaste sida. gud ska veta att jag och emily har svårt att bestämma oss i vanliga fall... och när det då gäller ett halvår av våra liv och hela vår "förmögenhet" så blir det fan inte bättre. haha! men det här ska nog gå prima ska ni se! för iväg ska vi... eller hur emily?

mitt i planeringen igår (som kanske tillslut inte var så mycket planering som dockteater. hah!) så började sverige spela fotboll borta i USA. det var inte en så trevlig match om du frågar mig. 2 jävla 0 till amerikanerna. vilket skämt! men anders svensson var bra iaf. det värmer alltid lite.

nu borde jag dra och träna, men det är mkt annat som ska göras också. tror jag prioriterar det. so long!

vt -08

har tråklat in alla föreläsningar och seminarier i min kalender nu. äntligen har jag lite koll på vad som händer och när det händer. det är inte lättydade scheman dom lägger ut på universitetet.
terminen ser ganska soft ut. iaf vad gäller tider som ska spenderas i skolan... det är inte alltför mycket. däremot lär det bli mer att göra hemma. men hellre det. ser också att jag har två lediga veckor denna termin. v. 9 och v. 13. jag undrar om det är tryckfel eller vad dom kan tänkas ge oss för kniviga uppgifter att sysselsätta oss med. annars är det nästan så jag måste leta saker att göra. vara ledig är ju helt klart otänkbart!

anyways. snart sovdags. jobb imorgon. då måste man var piggelin.

jag gjorde det =D

jaaa, jag tog äntligen mitt förnuft (mod!?) tillfånga och fixade hål i öronen.
jag har alltid velat ha hål men alltid varit för feg. jag menar, jag som liksom svimmar när någon sticker mig med en nål. skulle jag låta någon göra hål i mina öron? nej, menar ju det.
men nu... nu är det gjort. och jag är nöjd. riktigt. fast än så länge gör det lite ont. låt oss hoppas att det släpper snart. smärta är inte riktigt min grej.



låttips #6

mia skickade lite låtar till mig igår. gillade alla tre men det är en jag riktigt fastnat för.



enjoy!

skum, skummare, skummast...

jag och murre har en psykopat efter oss... eller så är det någon som skämtar med oss.
hur som helst så är det skummare än skummast.
personen i fråga säger att vi hängt med han och hans gäng en kväll för typ evigheter sen och nu vill han träffas igen. ehm, nej... skulle inte tro det va. varken jag eller murre vet vem psykot kan tänkas vara och ingen av oss har någon plan på att träffa honom. men jag måste erkänna att jag är lite nyfiken på vem det är. vem kommer ihåg oss två efter så pass många år (måste vara minst 4 år sen, liksom!). helt klart skumt.

vem är du?


tomorrow

jora, så att... det gick bra att jobba idag.
har tagit lite extra jobbtider också. nu ska det banne mig tjänas pengar! jorden runt - here I come.

imorgon då. imorgon händer det grejer ska ni veta.
imorgon är en dag för förändring. nu jävlar. nu gör vi om och gör rätt.
det här kommer bli grymt!

nu jävlar...

...ska det bli ändringar!
ett nytt år är inte ett nytt år utan iaf något löfte om förbättring. även om man inte håller dessa löften i slutändan måste man ändå ha några mål satta, som man kan kämpa mot. jag vet att nyår var för ett tag sen, men vad säger man? bättre sent än aldrig, va?

år 2008 ska jag:
- ta skolan mer seriöst (det innebär att sluta skjuta upp saker!)
- leva ett sundare liv (det innebär mindre godis/chips och läsk och mer träning!)
- sluta slösa pengar (jag behöver kanske inte köpa ytterligare en väska i år!)
- försöka hålla bättre ordning hemma (jag behöver kanske inte bygga 7 klädhögar på golvet varje kväll!)
- hjälpa till mer hemma (min mamma är en ängel som orkar med mig och min bror. skärpning!)

jag undrar hur länge dessa löften kommer hållas. haha. vi kan ju hoppas att det blir mer än en vecka iaf =)

beslutsångest?

ja, något.
jag spenderade en timme i telefonen idag med
kilroy travels för att preliminärboka ytterligare en resa runt jorden. jag ska alltså inte resa två gånger, utan ville mest kolla vad dom kunde göra för oss och vad priset hamnade på. det är ingen stor skillnad prismässigt mellan sta travel och kilroy så vi vet väl inte riktigt vad vi ska välja. men det visar sig nog... vi får gå igenom vad dom erbjuder på platserna och bestämma utifrån det.

någon som åkt rutten L.A - Fiji - New Zealand - Australien - Thailand (eller Malaysia/Kambodja) förut? någon som har lite tips? vad ska man göra? vad ska man undvika? vilka ska man resa med?
är tacksam för all hjälp!

avundsjuk?

vill ni ha sol, bad och värme?
kika in bilderna från thailand och avundas lite =)

klicka
HÄR för att komma till bilderna!

guitar hero

image86

brorsan har köpt guitar hero till sin dator... och jag är fast! helt och totalt. det är nog det roligaste jag någonsin gjort! detta trots att jag suger något så förfärligt. men det börjar ordna upp sig. easy är numera ganska easy och inte jättesvårt som i början. däremot är medium ungefär omöjligt. jag kan inte använda 4 fingrar samtidigt. inte en möjlighet. iofs var 3 fingrar svårt i början och det har ju löst sig, så kanske bara måste träna mer? så är det nog. om det är någon som undrar varför jag gått under jorden någongång så förklarar guitar hero allting =)

world tour 08/09

ja, det är frågan.
en preliminärbokning ligger inne hos
STA TRAVEL men vi är inte riktigt säkra om det är dom vi vill åka med. KILROYtjejen vi pratade med kändes mycket bättre. hon hade bättre koll och kom faktiskt med många bra tips. men nu är det så gott som bestämt iaf! wie. världen, här kommer vi.

jag längtar till augusti!

r.i.p

det är så himla ofattbart och så orättvist. det var inte din tur än!
jag kände dig inte men efter alla år i simhallar runt om i stockholm så känns det endå som om jag vet vem du är. jag tänker på dig och din familj.

vila i frid martin escobar!

(läs mer på
spårvägensim.se)

Happy Birthday...

...to meeee!
wihooo. så, nu är jag 22. vilken grej! snart är jag lika gammal och grå som alla andra... haha.

image85