resfeber!

ja ni... nu är det fan inte långt kvar.
snart bär det av till arlanda för incheckning, tax free-shopping och lite mat/vin. väskorna är packade (jag hoppas allt är med bara!) och allt annat är förberett. så varför vänta hemma!?

har lite småångest dock. hade gärna varit hemma ikväll för att gå ut med alla barnen men inte kan jag ju tacka nej till en resa. det finns inte. men det ska bli jobbigt att flyga så himla länge. jag är inte riktigt byggd för sånt, men vem är det å andra sidan? yeah yeah, det blir nog toppen!

ni får ha det så bra här hemma i kylan. ska tänka på er när jag ligger på playan!
ses 9 januari ;-)

image84

nu är det inte långt kvar...

om ca 4 timmar bär det av till arlanda för incheckning. om 7 timmar sitter vi på planet som förhoppningsvis redan är i luften då. fan va jag längtar!

katastrof...

...det finns inget varmvatten hos oss. eller, det finns inget vatten överhuvudtaget hos oss.
det är lite sådär småjobbigt så här när vi ska åka. jag menar, det finns ju tusen saker som ska fixas, diskas, tvättas osv. jag vill ju duscha! men nej nej, varmvattenberedaren var tvungen att gå sönder just idag, just nu... det är så jävla typiskt!

åh, jag orkar inte...

julafton!

julaftonen kom...
och vips så var den förbi. tiden går fort när man har roligt!

men det var lyckat, det var det. fick en hel del fina grejer... bl.a Happy Feet som jag så länge velat se. nu kan jag titta när jag vill. var faktiskt tvungen att se den ikväll. vilken himla underbar film. i love it!

nu längtar jag till imorgon. thailand - here I come!

image83
haha! ska man åka iväg dagen efter jul är en riktig stor julgran inte att tala om.
och orkar man inte köpa en stor plastgran så tar man nästa modell...
en liten, liten plastgran. härligt värre!

da'n före doppareda'n

nu är det nära...
fjärde ljuset är tänt, klapparna är inslagna och granen är klädd. imorgon är det julafton!

GOD JUL!


bjuder på min favorit-julsång! enjoy.
Happy Holidays.

teenage mutant ninja turtles

ikväll var tanken att vi skulle se the ring 2... tyvärr var killen i videouthyrningen lite förvirrad och gav oss den japanska versionen, vilket inte alls var vad vi var ute efter. istället kollade vi på den nyaTMNT-filmen. jag är besviken! inte så mycket för att vi inte fick se the ring 2 utan mest för att TMNT inte alls var som jag förväntade mig. jag satt och hoppades på att det skulle vara ungefär som när det gick på teve, på 90-talet... men icke! det var helt annorlunda och det gjorde mig ledsen. det VAR verkligen bättre förr!

iaf, efter detta är jag nu fast på
youtube.se och kollar på gamla avsnitt av TMNT. i just love them! jag önskar så att någon kunde fixa alla avsnitt åt mig.

image82


the return of patman!

patrik är i sverige igen... och för att fira detta åkte vi till svea bowling för att knocka lite käglor, dricka öl och snacka skit. supertrevligt var det. kvällen avrundades på vasa med nachos och goda drinkar. smarrigt värre!

jag har nu hela 30 hp avklarade. alla betyg från franska 1 är inne... trevligt.
är lite smått chockad över mitt B i muntlig framställning och uttal. det var faktiskt inte riktigt vad jag räknade med. känns jävigt bra dock. i såna här ögonblick struntar jag fullständigt i om jag bara fick E på tentorna, för att kunna prata franska (med rätt uttal osv) gör så mkt mer den dagen man väl åker ner dit. grammatik- och fonetik-teori är saker man kan lära sig i efterhand.
summan av kardemumman; jag har hellre bättre uttal än är feflfri grammatiskt. så det så!

nu kan jag sova gott!


en helt vanlig(?) dag

ja, vad gör man egentligen i familjen S-B när man har en ledig kväll över. spenderar pengar såklart! mamma, jag och brorsan har åkt land och rike runt (eller okay, norra stockholm iaf!) för att hitta frukost-teve och hemmabiosystem ikväll. och vi kom absolut inte hem tomhänta. där uppe står nu det häftigaste hemmabiosystemet världen någonsin skådat. dessutom har mammas 40"s-teve fått en liten vän - en 23"s-teve! jag är supernöjd eftersom allt är installerat i tid till kalle ankajulafton och till min födelsedag. wonderful!

image81

vet ni vad?

numera står det 10,5 avklarade hp-poäng när jag loggar in på ladok! jepp, det betyder att jag klarade språkfärdighetsprovet. wiiiiie! det betyder också att jag slipper vara sysslolös nästa termin. jag får fortsätta på franska 2 och på programmet. det betyder även att jag inte är helt hopplös!

såå, nu har jag jullov på riktigt. nu kan jag åka till thailand utan dåligt samvete. det är så himla skönt!
dessutom är nog alla julklappar kirrade. den sista kom idag! oh yes...

oh wiiie!

yes! yes! yes!
jag klarade litteraturhistorieprovet! det känns förjävla bra. nu är det bara språkfärdighetsprovet kvar... svaret kommer imorgon. det vore ju förjävla gött om det också gått bra. men förhoppningarna är inte så himla stora såhär i slutet... :-P

next year

jag och emily planerar inför nästa höst.
det är så himla många platser vi vill se och så mycket vi vill göra. såå, om allt går som det ska kommer jag inte befinna mig i sverige vid den här tiden nästa år. då kommer jag istället ligga på stranden någonstans i världen med en paraplydrink i ena handen. eller hur, emily? :-D

grr. vackert värre!

jag hann precis hem i tid för att se de svenska simherrarna slå världsrekord4x50 frisim i EM. helt marvelous! det är i sådan ögonblick jag verkligen längtar tillbaka till simningen. inte för att slå världsrekord men för att det är så himla kul. jag älskar vattnet, stämningen och känslan. varför slutade jag egentligen?

dessutom är det väl inte helt fel att kolla på det här ;-)

image80

grr! skulle inte banga på en simmargrabb...
var finns ni?

so, i found it!

det var den här jag letade efter ju! efter mycket om och men hittade jag den... wonderful!
jag gillar den. jag gillar videon. jag vet inte varför... but i do.


hjälp mig, någon...

jag är jätteirriterad. jag vill verkligen ha en låt, men jag kommer fan inte på vad den heter... kommer liksom knappt ihåg hur den går. jag tror att det är en låt som heter waiting for som kanske(?) är en cover eller remake av en red hot chili peppers-låt. ehm, någon som är med så här långt? knappt jag... men jag vet hur videon går! det är en tjej på inlines som blir jagad eller nåt av tre killar på cykel eller bmx. haha.

såå.. vad heter låtjäveln? ;-)

kom igen nu femman!

femman dog mitt i gilmore girls. hemskt hemskt.

sista lediga dagen på ett tag idag. har verkligen inte gjort nåt som helst vettigt... eller jo förresten, var ju och tränade imorse... men sedan dess har det varit dåligt. finns så mycket jag borde göra, typ byta lakan, städa upp lite i rummet, börja tänka på vad som behövs vara rent till thailand osv osv. men det orkas inte riktigt. inte just nu iaf. istället ska jag sitta och stirra in i den svarta bilden i rutan i förhoppningen om att femman skärper sig och sedan kanske orka pallra mig iväg å kirra de sista julklapparna... hoppas emily mår bra så hon kan följa med, det blir ju lite roligare så.

my mother and i

jag har just visat mamma björn gustafssonyoutube.com. hon är lika fascinerad som jag!
det känns bra att vi har samma sak hon och jag. det bådar gott inför julen, if you know what  mean ;-)

jag leker förövrigt med min gamla dator (tillika mammas nuvarande dator) för tillfället. man skulle kunna tro att jag skulle sakna den. men det gör jag inte. inte någonstans. i'm sorry, herr DELL. men mr. HP sköter sig klanderfritt, nästan hela tiden :-)

god natt!

otåligt värre

såg just på mr & mrs smith.
jag är besviken. tyckte den började bra men vad fan hände i slutet? jag röstar på urspårning... eller så är det bara jag som är otålig. en hel film är för mycket för mig. jag tröttnar ju så lätt.

imorgon är jag ledig. det är skumt. jag är redan bored to death! vafan ska jag hitta på imorgon, liksom? det enda som är planerat är träning... men det tar ju max 2 timmar med ombyte å allt vad det nu kan tänkas vara. men resten av tiden? gaaaah. lite shopping kanske? det är sååå skönt att jag är gjord av pengar... *ehm*

tips någon?

lucia...

...och 2000 kr fattigare.
det är inte lätt att vara inne stan.

har inte sett ett enda luciatåg idag dock (i'm sorry poo! jag satte på teven i tid men hann ändå inte se nåt). vad är lucia utan ett luciatåg liksom? en helt vanlig dag. läskigt. tur att min frisör hade glitter i håret så jag fick in lite känsla iaf :-P

fick även tillfälle att fika med matilda idag. det var urtrevligt.

fusk fusk fusk

jag lovade mig själv att se alla julkalenderavsnitt på teven utan att spela in. det har jag inte lyckats med... jag var inte ens nära. de senaste mornarna när väckarklockan ringt kl 07:15 har jag försökt hålla ögonen öppna för att kunna följa med i programmet. det har inte gått så bra så nu har jag missat nästan en veckas julkalender. ILLA! så nu ska jag fuska. ska sätta mig å kolla in alla avsnitten på svt.se. och efter det är det skärpning!

har förövrigt beställt min andra julklapp ikväll. det kommer nog vara den bästa av alla.
jag är mycket nöjd med mig själv!

men hallå?

hmms. nu börjar jag bli fundersam...
har inte fått några pengar eller någon favomössa idag heller. nu börjar klockan bli sent och jag tvivlar på att något kommer trilla in såhär på kvällskvisten. very annoying. jag vill ha det hela överstökat nu! helst igår, liksom. skärpning, you idiot!

nu ska jag iväg och träna.

jullov!

jag har jullov! äntligen.

nu ska jag njuta av ledigheten enda fram tills lördag, för sen är det jobb, jobb och åter jobb som gäller. men sen, på juldagen, då bär det av mot varmare breddgrader. för då är det thailand!

image79

imorgon...

jag längtar till imorgon! imorgon kommer bli en bra dag =)


nu ni...

nu har jag varvat ner efter skolan. jag har dessutom laddat upp igen genom att titta på björn gustafsson... så nu kan jag sätta igång. det är sista rycket. imorgon är skolan klar för i år! fyfan va det känns bra.

where's my money?

jag trodde jag skulle vara lite rikare idag när jag kom hem. men tji fick jag. här finns inga pengar... och inte heller någon favomössa. jag är lite ledsen, men mest fundersam. what is he up to?

gaah!

jag är så himla trött så att jag mår dåligt. och idag är det en lång dag i skolan... fuck!

låttips #5

brorsan tipsar om schysst musik ibland. har varit sugen på den här ett tag men liksom glömt bort att ta tag i det hela... tills idag när han påminde mig. det är en sjukt fin låt och jag kan inte släppa sångarens fina röst.
underbart!
 

nedräkning

det är nedräkningsdags

två dagar kvar tills skolan är "slut".
två analysuppgifter kvar att göra (eller en och en tredjedel kvar).
två veckor ganska exakt till julafton.
och... två veckor (plus en dag) tills jag åker till thailand.

det känns bra det här!

helt otroligt bra!

jag har totalt missat den här björn gustafsson. alla pratar om honom å säger att han är så himla bra så jag var tvungen att kolla upp det hela. och oh my god! han är ju helt jävla otrolig. så bra! dessutom är han så himla söt också. haha. vilken blandning!


stupid americans

det här är förvrigt typ det roligaste och hemskaste på samma gång. jävla amerikaner alltså!
"what religion are buddhist monks? ehm... I dont know"
jag menar, kom igen... :-D


ris à la malta. yummie!

middag hos farmor och farfar idag. mycket trevligt! farmor är en klippa och bjöd mig och bror på ris à la malta... our favorite dish liksom! hur gott som helst. vi kommer ju inte få något på juldagen eftersom det då bär av till thailand! men förhoppningsvis överlever jag utan.

image78

faschinerande saker

i taxin på väg till julfesten igår satt jag, jolie och madde och fundilurade lite på olika saker. vi var alla tre väldigt faschinerade av hur man får ut ljud av en cd-skiva, hur man kan skicka bilder mellan datorer och telefoner (hur kan de bara åka fram och tillbaka i luften liksom?) och hur man kan få in musik i en radio när det liksom inte finns annat än radiovågor. jag har tänkt på det länge... hur i hela friden funkar det egentligen? och vem kom på allt det här från början? jag är fascinerad.

jora, så att...

...julfesten var grym!
är däremot riktigt jävla trött och småbakis nu. helst av allt skulle jag vilja ligga i soffan framför teven hela dagen och bara vara... men det står andra saker på schemat. segt!


sådär...

...tentan är gjord!
hur det gick får jag veta den 18e, i hope.

nu ska det laddas för julfest med jobbet. grymt!

image74

dessutom...

...är jag snorigast i hela jävla länet. vafan kommer allt snor ifrån?
det kommer vara riktigt jobbigt för alla andra att höra mig snora under en 4 timmars-tenta imorn. hähä.

fredagskväll

marie vann idol och imorgon är det tenta. what a night!

image73
foto: aftonbladet.se (pether engström)

så bra...

det känns skönt att jag dagen innan den viktigaste tentan i mitt liv måste sitta och plugga på andra saker... som redovisningar och analyser. lovely. det känns också jättebra att jag kvällen innan den viktigaste tentan i mitt liv måste jobba. jävligt hett. jag känner verkligen att morgondagen kommer bli bra... :-P

23 timmar kvar...

...sen sitter jag och kämpar med den typ viktigaste tentan i hela mitt liv. situationen ser ut som följande: språkfärdighetsprovet imorgon är en del av franska 1 man måste ha klarat för att få läsa franska 2. låter väl rimligt. problemet är att imorgon är min enda chans att klara den här tentan. för när det är omtenta är jag nämligen i thailand. lyckat va? nej, inte så värst kanske. men det är som det är. klarar jag inte tentan imorgon är jag sysslolös nästa termin. det känns inte alls bra... dessutom blir jag tvungen att hoppa av från programmet.

förstår ni min ångest?

j'ai un problème

jag har stora(?) problem. klockan är 23:30, jag är trött, jag ska inte plugga mer ikväll och det är faktiskt bra sova-program på teven... men ändå så går jag inte och lägger mig. pourquoi on peut dire. men jag vet inte.

jag har helt enkelt problem.

gårdagens skörd

kläderna jag lyckades skrapa ihop under min panikshoppingH&Ms online shop igår.
let's hope att de är bra när det väl kommer också.

image72
1. Klänning 349 kr 2. Linne 149 kr 3. Linne 149 kr

1 week to go

jaops. eller såhär; om en vecka är jag (nästan!) fri från skolan. förutsatt att jag klarat alla tentor och inlämningsuppgifter (vilket iofs inte är så himla säkert). om en vecka är nämligen alla tentor gjorda, alla analyser inlämnade och alla redovisningar klara. då är det endast två tentagenomgångar kvar och sen har lina jullov enda tills den 21 januari, eller nåt i den stilen. fan va jag längtar!

dock är det fortfarande en del hinder kvar på vägen! men mot skolböckerna...

låttips #4

okay, jag ska erkänna... när jag var mindre gillade jag verkligen pojkband. kanske inte riktigt så där mycket att hela rummet var fyllt av posters och liknande, men det var kanske inte heller så långt ifrån. hur som helst, A1 var en av favoriterna ett tag. kanske inte så jättemycket för att deras musik knäckte (den lät ju egentligen precis som allt annat) utan mest för att jag verkligen gillade den blonda norrmannen i gruppen - christian tror jag han hette. han var gudomlig! mums. jag bjuder på min A1-favorit...


H&M skapar panik i vardagen :-P

emily tipsade mig om att H&M hade massa rea på internet. självklart var jag tvungen att glida in å kika på vad som fanns. hittade både det ena och det andra och det tredje. men självklart var inget på rea! men anyways, mitt i allt velande om färg, storlek och pris poppar ett meddelande upp som säger att H&M tänker stänga av vissa funktioner kl 23:05! dessa funktioner var inloggningen till mina sidor och kassan, bland andra. alltså sånt som behövs för att kunna beställa kläder. detta meddelande poppade upp lägligt kl 22:55, alltså 10 minuter innan allt skulle sluta fungera. resultatet blev alltså panik! som tur va lyckades jag hålla tungan rätt i munnen och hann slänga iväg min beställning. så nu är jag nöjd... frågan är bara om kläderna håller måttet?

mat i näsgångarna

jag vet inte hur jag lyckades, men på något sätt hamnade den lilla pytten fel så nu har jag typ mat i näsan. det är det äckligaste känslan av alla. det nästan liksom svider nånstans där bak i gångarna. uuusch! jag är lite som madickens syrra som petade upp en ärta i näsan (eller var det madicken själv?). den enda skillnaden är att jag inte gjorde det med flit...

detta stör mig något enormt.

linas önskelista del 8

jag har fått brorsans iPod. till den behövs ett fodral, annars kommer den inte se ut som en iPod mycket längre. en perfekt julklappsönskning! frågan är bara om det ska vara ett hardcase eller silikonfodral?

image70image71

vad tror ni? själva iPoden är svart...


oh yes!

det blir förfest på intersport på lördag.
chefen fixar dricka och vi har en snacksansvarig. perfect.
vem vet... julfesten kanske kan bli riktigt lyckad i år :-P


oordning

det är ingen som helst ordning på mig idag. det är så mycket som ska göras så jag gör allt huller om buller. alltså, jag har två analyser och en redovisning som ska vara klar nästa vecka. dessutom har jag tenta på lördag. men istället för att börja med en sak och göra klart den hoppar jag mellan dom. jag vet inte om det är så särskilt smart egentligen? jag menar, inget blir ju klart... men iofs så är allt påbörjat. äsch, jag vet inte. ostrukturerat är det!

mitt mål

jag har gett mig f*n på att se varje avsnitt av julkalendern i år. varför vet jag egentligen inte, och det hör inte heller hit. det som hör hit är att jag (på min lediga dag!) satte väckarklockan på 7.00 enbart för att se den dumma kalendern. efter att ha halvslumrat igenom den somnade jag om igen. jag vet att den går på kvällen också, men eftersom jag jobbar ikväll finns det ingen chans att jag kan titta då. och att spela in går absolut inte för sig.

undrar hur länge jag lyckas med det här?

egentligen...

...borde jag plugga ikväll. men jag tror inte jag orkar det... funderar istället på en skön kväll framför teven. det kan man behöva ibland faktiskt. men vi får se hur det blir med det hela. kanske ska göra min redovisning till nästa måndag istället. så att den är klar. hmm.. svårt val!

för det händer saker...

...även när man inte har ögonen med sig!
det var några som försökte sno våra grejer på intersport idag. mycket elakt kan jag tycka. som tur var åkte dom fast. det tycker jag verkligen dom förtjänade. så det så!

igår var jag och emilysightseeing i täby. tydligen hittar vi inte så bra i grannkommunen. lustigt kan man tycka... och det gjorde nog vi också. nåväl, efter en sväng förbi gribbylund och viggbyholm så kom vi äntligen fram till hägernäs. där tittade vi på beck och levde rövare. eller nåt liknande...

julkalendern 2007

image69

idag började årets julkalendersvt. vad tyckte ni?
jag brukar verkligen älska julkalendrarna. kanske inte så mycket för innehållet (jag menar, kvaliteten skiftar ju ganska mycket) utan mer kanske för vad det betyder och vad det innebär. julkalendern = lycka, nästan.
jag vet inte riktigt vad jag jag ska tycka om årets. men får väl ge det en chans, jag menar... jag har ju ändå själva kalendern så det kanske är bra att se programmet och förstå vad som döljer sig bakom luckorna

1 december!!

det är äntligen december. knappt en timme har gått i den nya månaden men det känns super ändå! december är ju nämligen månaden då man får dricka julmust, öppna julkalendern, äta lussekatter utan att helt skämmas, pynta lite, längta till julafton, öppna paket och vara uppspelt inför ett nytt år. underbart!

jag har pyntat idag. lite alltså. är inte så där jättemycket för julpynt, utan vill ha det lagom.

image67